• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzdodot izveidot darba grupu, lai izstrādātu likumprojektu par mazākumtautību izglītības iestādēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2004., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92363

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Grieķijā

Vēl šajā numurā

13.08.2004., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzdodot izveidot darba grupu, lai izstrādātu likumprojektu par mazākumtautību izglītības iestādēm

Vakar, 12.augustā, Ministru prezidents Indulis Emsis uzdevis izglītības un zinātnes ministram Jurim Radzēvičam un īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās Nilam Muižniekiem izveidot starpministriju darba grupu, lai izstrādātu likumprojektu par mazākumtautību izglītības iestādēm. Vienlaikus I.Emsis uzdevis J.Radzēvičam un N.Muižniekam sniegt informāciju valdības vadītājam par darba grupā paveikto.

I.Emsis likumprojekta izstrādi nolēma uzdot pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Konsultatīvās padomes (KP) mazākumtautību izglītības jautājumos sanāksmes. Šā gada 9.augusta sēdē sanāksmes dalībnieki atbalstīja KP priekšsēdētājas Lidijas Kravčenko (Rīgas Ukraiņu vidusskolas direktore) priekšlikumu par šādu likumu.
KP norāda, ka L.Kravčenko priekšlikums guva atzinību, jo tas paredz jaunu pavērsienu dialogā par mazākumtautību izglītības attīstību Latvijā, garantējot mazākumtautību kultūras, tradīciju un etniskās piederības saglabāšanu, veicinot vecāku, nacionālo kultūras biedrību, pašvaldību un valsts sadarbību izglītības jomā, kā arī atbalstot individuālu pieeju. Viens no jaunveidojamā likuma uzdevumiem – definēt mazākumtautību izglītības iestādes jēdzienu.
Svarīgi atzīmēt, ka pašlaik spēkā esošie tiesību akti – Izglītības likums un Vispārējās izglītības likums – nosaka mazākumtautību izglītības programmu izstrādi, licencēšanu, īstenošanu valsts, pašvaldību vai privātās izglītības iestādēs, bet nenosaka mazākumtautību izglītības iestādes statusu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!