• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2004., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92434

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dens Sjaopins - Ķīnas 20.gadsimta politikas spogulis

Vēl šajā numurā

17.08.2004., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Süddeutsche Zeitung”: “Igaunija ir vienīgā no desmit jaunajām ES dalībvalstīm, kurai līdz ar Sīmu Kallasu būs viens no pieciem Komisijas viceprezidentu amatiem. Viņš būs atbildīgs par pārvaldi kopumā, par iekšējo kontroli un krāpšanas apkarošanu. Lietuviete Daļa Gribauskaite kļūs par jauno budžeta komisāri. Gribauskaitei būs stratēģiskas priekšrocības, no kurām labumu varēs gūt ne tikai viņas valsts vien, bet viss baltiešu trio. Tātad baltiešu rokās būs sakoncentrēta liela vara, un, iespējams, tā būtu vēl lielāka, ja Latvija uz Briseli nebūtu nosūtījusi eiroskeptiķi Ingrīdu Ūdri, kura Rīgā pilnībā nesaņēma arī pašas valdības atbalstu. Ūdre ES būs nodokļu un muitas komisāre, kas noteikti nav slikts postenis līdzšinējai Latvijas parlamenta prezidentei. Briselē augstāk vērtē Sandru Kalnieti, kas patiesībā bija paredzēta šim amatam.”

Krievijas “The Moscov Times”: Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Ivanovs sarunās ar Donaldu Ramsfeldu kritizēja NATO patruļas Baltijas gaisa telpā, apšaubot ne tikai to, bet arī pašu Baltijas valstu iekļaušanas NATO lietderību. Rakstā ir arī informācija par kopīgo Ramsfelda un Ivanova tikšanās fonu ASV politiskās situācijas un transatlantisko attiecību kontekstā.

Poļu “Gazeta Wyborcza”: “Polijas gatavība izmantot struktūrfondus šodien izskatās pilnīgi pieņemami. Ja tā nepasliktināsies, tad Polija pilnībā izmantos visas iespējas, kādas piedāvā, ierosina vai piešķir ES. Pats svarīgākais ir pilnībā izmantot piedāvātās iespējas.”

Vācu “Die Welt”: “Ferhoigens saka, ka tagad, kad Eiropas Savienības paplašināšana ir pabeigta, jākoncentrējas uz galvenajiem ekonomiskajiem jautājumiem un jārada priekšnoteikumi dinamiskai, radošai attīstībai. Viņš grib nostiprināt Eiropas konkurences spējas. Ferhoigens nākamajā Komisijā būs atbildīgs par svarīgākajiem ekonomiskās politikas jautājumiem – par jaunu resoru ar daudzām jaunām kompetencēm.”

ASV “The Wall Street Journal”: “ES nedrīkst ignorēt Baltkrieviju, tā var kļūt par daudzu problēmu avotu Eiropā, minot kaut vai nelegālo imigrāciju. Tāpat autore cenšas izskaidrot, kas īsti notiek šajā valstī, kas ir tālu no tiesiskuma un demokrātijas. Jāatzīmē gan, ka nobeigumā tiek minēta visai utopiska cerība – Baltkrievijai jākļūst par Eiropas daļu, lai represiju un beztiesiskuma ēra beigtos.”

ASV “The New York Times” jautā, cik reāli ir kodolterorisma draudi ASV un cik aizsargāta ir valsts pret tiem, atsaucoties uz Hārvarda universitātes profesora Graiema Alisona analīzi. “The New York Times” autors uzskata, ka ASV drošības sistēma nav gatava reālu draudu novēršanai.

Poļu “Rzeczpospolita”: Kredītvērtējumu aģentūras “Fitch” galvenais ekonomists skaidro naftas cenu pieaugumu pasaulē un tā iemeslus, uzskatot, ka degvielas cenu kāpumu ietekmē nesakārtotība naftas tirgū, kam ir pietiekami daudz objektīvu iemeslu.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Lappusi sagatavojis
Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!