• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Valsts prezidentes vizīti Grieķijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2004., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92435

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par licencēm Rīgas Tehniskās universitātes, Sociālo tehnoloģiju augstskolas un Rēzeknes augstskolas programmām

Vēl šajā numurā

17.08.2004., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Valsts prezidentes vizīti Grieķijā

13.augustā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Atēnās tikās ar Grieķijas prezidentu Konstantinu Stefanopulu viņa rīkotajā pieņemšanā valsts un valdību vadītājiem, kas ieradušies uz olimpiskajām spēlēm.
Neoficiālā sarunā ar Grieķijas prezidentu, Grieķijas Ministru prezidentu un Atēnu mēru prezidente uzteica lielo darbu, ko Grieķija ieguldījusi, lai sarīkotu olimpiskās spēles.
Pasākuma ietvaros prezidentei notika neoficiālas sarunas arī ar Lielbritānijas premjerministru Toniju Blēru, Portugāles, Ungārijas un Kipras prezidentu, ar Spānijas karalieni un Luksemburgas lielhercogu.
15.augustā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga tikās ar Latvijas olimpisko komandu Latvijas vēstnieka rezidencē Atēnās.
Uzrunājot sportistus, prezidente sacīja: “Jūs esat labākie no labākajiem, jūs esat ģimenes izaudzināti un treneru izloloti, un Latvija raugās uz jums ar lepnumu un arī ar cerībām sagaidīt jūs mājās ar lauru vainagiem. Latvija šajās dienās ir kļuvusi par paplašinātu ģimeni, jūtot līdzi jūsu gaitām un sasniegumiem. Es ticu, ka jūs izdarīsiet to labāko, ko spējat, un tā ir svēta vērtība – savai darbībai atdot visas savas spējas un talantus.”
Prezidente atzīmēja, ka olimpiskās spēles ir grieķu dota milzīga vērtība, kas sniedz iespēju cilvēcei pierādīt, ka tā spēj cīnīties ar ļaunumu un vardarbību un spēkus vērst uz sasniegumiem.
Prezidente uzsvēra Latvijas vēstniecības Grieķijā milzīgo lomu olimpisko spēļu laikā. “Lai arī mūsu resursi ir visai ierobežoti, jūs pierādāt, ka spējat izturēt šādu sava veida diplomātisko maratonu, un varu izteikt jums lielu pateicību par palīdzību Latvijas komandai un delegācijai Atēnās,” sacīja Valsts prezidente.
16.augusta pēcpusdienā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atgriezās Latvijā un lidostā “Rīga” rīkoja preses konferenci.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!