• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Plāno ieviest suņu un kaķu reģistru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2004., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92476

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sākta vērienīga projekta realizācija

Vēl šajā numurā

18.08.2004., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Plāno ieviest suņu un kaķu reģistru

KAKI.PNG (118105 bytes)
Suņi un kaķi ir daudziem, un jaunā kārtība, kas noteiks saimnieku juridisko atbildību par saviem mīluļiem, skars visus četrkājaino īpašniekus. Zemkopības ministrija aicina jebkuru interesentu izteikt viedokli par iecerēto jauno kārtību
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Suņu un kaķu reģistrācijas un identifikācijas

kārtība”. Normatīvais akts izstrādāts, lai sakārtotu mājas (istabas) dzīvnieku identifikāciju un reģistrāciju, tādējādi nosakot saimnieku juridisko atbildību par saviem mīluļiem.
Dokumenta projektā noteikta kārtība, kādā veicama identifikācijas numura izvietošana uz dzīvnieka, dzīvnieka datu iekļaušana datu bāzē, kā arī kārtība, kādā dzīvniekam tiek piešķirts identifikācijas numurs, reģistrācijas numurs, mājas (istabas) dzīvnieka pase un vakcinācijas apliecība.
Šos noteikumus pēc to apstiprināšanas nāksies ievērot visiem suņu un kaķu īpašniekiem, tāpēc ZM aicina jebkuru interesentu iepazīties ar noteikumu projektu un izteikt par to viedokli. ZM speciālisti labprāt saņems priekšlikumus un iebildes par dokumenta projektā iestrādātajām normām, kā arī atbildēs uz iesūtītajiem jautājumiem.
Aicina iepazīties ar “Suņu un kaķu reģistrācijas un identifikācijas kārtību”, kas ievietota ZM mājaslapas sadaļā “Aktualitātes”, kā arī piedalīties mājaslapas interaktīvajā diskusijā, atbildot uz jautājumu “Vai informācijas gūšanai par suņa piederību valstī nepieciešams vienots suņu reģistrs”?

Pēc ZM informācijas

Lappusi sagatavojusi
Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

Uzziņai

Priekšlikumus un komentārus tiek lūgts sūtīt līdz šā gada 27.augustam uz e-pasta adresi anita.lancmane@zm.gov.lv   vai pa pastu uz adresi: Republikas laukums 2, Rīga, LV – 1981, ZM Veterinārais un pārtikas departaments.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!