• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts kases darbības stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.08.2004., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.08.2004., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts kases darbības stratēģiju

Valsts kase ir izstrādājusi iestādes darbības stratēģiju 2005.–2008.gadam, lai attīstītos kā dinamiska un moderna, sniegto pakalpojumu jomā konkurētspējīga organizācija, kas efektīvi un droši pārvalda Valsts kases pārvaldībā nodotās finanses atbilstoši valsts un tās iedzīvotāju interesēm, iegūstot labākās Valsts kases statusu starp jaunajām ES dalībvalstīm.

Stratēģija nosaka galvenos principus, kas jāievēro Valsts kases darbībā un attīstībā, pieņemot lēmumus ikdienas un ilgtermiņa uzdevumu izpildē, vienlaikus veicinot visu Valsts kases darbinieku iesaistīšanu izvirzīto mērķu sasniegšanā.
Valsts kases pārvaldniece Irēna Krūmane uzsver: “Valsts kase ir uzkrājusi bagātu pieredzi valsts budžeta apkalpošanā, valsts parāda vadībā un valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldībā, ko apliecina valdības uzticētais pienākums veikt Eiropas Savienības finansēto programmu maksājumu iestādes funkcijas.
Pieņemot jaunos izaicinājumus un iespējas, ko Latvijai sniedz dalība Eiropas Savienībā, Valsts kase ir izvirzījusi augstu mērķi – kļūt par labāko minēto pakalpojumu sniedzēju Eiropas Savienības jaunajās dalībvalstīs. Esmu pārliecināta, ka Valsts kase šo mērķi, realizējot izstrādāto stratēģiju, patiešām sasniegs.”
Valsts kases darbības stratēģijas galvenās prioritātes ir:
• orientēšanās uz klientu, tā vajadzībām un interesēm;
• informācijas tehnoloģiju maksimāli efektīva izmantošana klientu apkalpošanā un valsts parāda vadībā.
Valsts kases darbība ir vērsta šādos pamatvirzienos:
1) valsts budžeta izpilde;
2) valsts parāda un aktīvu vadība;
3) ES politiku instrumentu maksājumu iestādes funkciju realizēšana;
4) valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldība;
5) Valsts kases kā valsts pārvaldes iestādes pārvaldība.
Darbības stratēģijas īstenošanai Valsts kase izstrādās Attīstības plānu, un saskaņā ar to struktūrvienības izstrādās ikgadējos darbības plānus.
Valsts kase ir Finanšu ministrijas pakļautībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras darbības mērķis ir efektīva valsts pārvaldes funkciju īstenošana valsts finanšu vadības jomā atbilstoši normatīvo aktu prasībām, realizējot valsts budžeta izpildes organizāciju, valsts parāda vadību, Eiropas Savienības politiku instrumentu maksājumu iestādes funkcijas un valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldību.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!