• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2004. gada 12. augusta pulksten 9.00 stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2004., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92496

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2004. gada 10. augusta sēdē

Vēl šajā numurā

19.08.2004., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2004. gada 12. augusta pulksten 9.00 stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.
Sēdes vadītāja
.
Cienījamie kolēģi, sākam Saeimas ārkārtas sesiju! Un sākam izskatīt sēdes darba kārtību.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Konvencijas par robežšķērsojošo gaisa piesārņošanu lielos attālumos Protokolu par noturīgajiem organiskajiem piesārņotājiem” nodot Ārlietu komisijai, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Grozījumu Vašingtonas konvencijā par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām” nodot Ārlietu komisijai, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Rīgas Doma likums” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Izglītības, kultūras un zinātnes komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Darba aizsardzības likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Sociālo un darba lietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu!
Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Alternatīvā dienesta likumā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Valsts meža dienesta likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – nav, atturas – 6. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem” nodot Ārlietu komisijai, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 87, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Civilās aizsardzības likumā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību”” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Profesionālās izglītības likumā” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Izglītības, kultūras un zinātnes komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Invalīdu biedrību uzņēmumi, kuriem nepiemēro likumā “Par iepirkumu valsts vai pašvaldības vajadzībām” noteiktās iepirkuma procedūras” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Darba aizsardzības likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai, Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Sociālo un darba lietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijām nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2004.gadam”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un visām pārējām Saeimas komisijām un noteikt, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija.
“Pret” pieteicies runāt deputāts Artis Kampars.
A.Kampars (JL).
Cienījamā priekšsēdētājas kundze! Godātie kolēģi! Beidzot mūsu priekšā atrodas ilgi gaidītais un Latvijas iedzīvotājiem tik svarīgais likumprojekts par valsts budžeta grozījumiem 2004.gadam. Beidzot, ar krietnu nokavēšanos, pēc vairākkārtējiem “Jaunā laika” mudinājumiem un nepārprotama sabiedrības spiediena Saeimas izlemšanai valdība sagatavojusi dokumentu, kuram vajadzētu pārliecinoši iezīmēt mūsu valsts ekonomiskās izaugsmes rezultātus un skaidru, pārdomātu finanšu plānu nākotnei. (Starpsauciens.) Citiem vārdiem – naudai Latvijas iedzīvotāju maciņos vajadzētu palikt vairāk, bet valsts parādam – samazināties.
Patiešām, varam būt gandarīti, ka ne visas valsts amatpersonas tik bieži dodas atvaļinājumos kā iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, un pēdējā brīdī ir vismaz cerības tiem daudzajiem skolotājiem un izglītības darbiniekiem, kuri šos trīs mēnešus ir neziņā vazāti aiz deguna: valdība pildīs savus solījumus nodrošināt algas pieaugumu ar 1.septembri vai ne.
Tātad – ko mēs esam sagaidījuši? Šāgada budžeta grozījumus visnotaļ precīzi varētu salīdzināt ar pašreizējo situāciju uz Latvijas autoceļiem. Rodas iespaids, ka pie valsts auto stūres nejauši ticis kāds nemākulīgs, bet bravūrīgs vadītājs un, Ministru prezidenta biedra Šlesera vārdiem izsakoties, “gāzē līdz grīdai”. Finanšu pedālis, nudien, ir iespiests grīdā līdz galam, vadības sviras tiek haotiski raustītas, pat nepadomājot, vai bākā maz pietiks degvielas trakajam braucienam un kā un kur to varēs uzpildīt. Līdz šim labi eļļotais un koptais ekonomikas dzinējs, kuram tiešām jauda ir pietiekama, pēc inerces virza auto uz priekšu pat tad, ja vadītājs nemāk vai negrib saprast, kā lietderīgi izmantot viņam dotās iespējas vadīt spēkratu. Pat neskatoties uz aizvien pieaugošo pārkaršanas risku, uz ko skaudri norāda visi indikatori instrumentu panelī, bet vadītāju tas acīmredzot interesē visai maz. Rezultātu šādiem braucieniem mēs visi zinām, jau aiz tuvākā līkuma auto atdursies inflācijas, nenomaksājamu parādu un stagnācijas grāvī.
Mēs lasām, ka valsts budžeta ieņēmumu daļa tiek palielināta par 87 miljoniem latu. No pirmā acu uzmetiena varētu šķist – visai ievērojams pieaugums, tomēr, veicot elementārus aprēķinus, redzam neizprotamas dīvainības. Ekonomikas izaugsme 2004.gada pirmajā pusgadā, pateicoties Repšes valdības uzsāktajam darbam, ir bijusi straujāka par prognozēto, kas ļautu Finanšu ministrijai paaugstināt 2004.gada IKP prognozi no 6,17 miljardiem latu uz 7,08 miljardiem latu, tas ir, par 15 procentiem. Tai pašā laikā valsts budžeta ieņēmumu daļa tiek palielināta tikai par nepilniem 5 procentiem. Tātad Emša valdība plāno trīsreiz zemāku budžeta ieņēmumu pieaugumu, nekā tas izriet no ekonomikas izaugsmes tempa. Rezultātā valsts budžeta ieņēmumu daļa no pašreiz plānotajiem 31,3% no IKP tiek samazināta uz 28,5 procentiem. Kāpēc tiek plānota tik dramatiska nodokļu iekasēšanas pasliktināšanās – varam tikai minēt, atmiņā atsaucot tos it kā jau aizmirstos laikus, kad par ievestās degvielas cisternām nodokļus maksāja tikai muļķi vai tādi, kam nebija kārtīgu draugu pareizajās vietās. Emša valdības mazspēja nodokļu iekasēšanā neapšaubāmi izraisījusi negatīvas sekas. Nepārprotami tās būs ievērojamais budžeta deficīta pieaugums, kuru plānots palielināt par 19 miljoniem latu. Tātad pretēji Emša valdības deklarācijā solītajam: nodrošināt pakāpenisku fiskālās situācijas uzlabošanos valdība plāno to pasliktināt. Tas liecina par valdības nespēju īstenot stingru Latvijas valsts ilgtermiņa attīstībai atbilstošu fiskālo politiku.
Tiek klaji ignorētas Latvijas Bankas un starptautisko institūciju rekomendācijas – samazināt budžeta deficītu. Budžeta deficīta palielināšana izraisīja inflācijas kāpumu un norēķinu konta bilances pasliktināšanos, kā arī palielina valsts parādu slogu.
Tas, ka straujas izaugsmes apstākļos budžeta deficīts ir jāsamazina, pat iesācējam ekonomikā ir kā divreiz divi ir četri. Pretējā gadījumā, palielinoties ekonomikas izaugsmei, budžeta deficīts var sasniegt valsts makroekonomisko stabilitāti negatīvi ietekmējošu apjomu.
Budžeta deficīta samazināšana ir svarīga arī kā inflāciju ierobežojošs pasākums, ņemot vērā pēdējos gados nepieredzēti augsto cenu kāpumu par 6,7% pret attiecīgo laika periodu 2003.gadā.
Šis rādītājs ir satraucoši liels, un nav gaidāms, ka tas mazināsies, ņemot vērā valdības bezatbildīgo gāzēšanu. Cenu kāpumu jau šodien izjūt katrs Latvijas iedzīvotājs, tā arī nesaņemot atbildi uz jautājumu: “Ko tad Emša valdība ir darījusi un plāno darīt inflācijas būtiskai mazināšanai?”. Emša valdības mazspēja nodokļu iekasēšanā liek tai aizmirst daudzus savus solījumus. Vēl gada sākumā Tautas partija...
Sēdes vadītāja.
Cienījamais Kampara kungs, jūsu laiks ir beidzies.
A.Kampars.
Tūlīt pabeigšu. Bravūrīgi solīja, ka šogad palielinās iedzīvotāju ienākuma nodokļa neapliekamo minimumu līdz 40 latiem. Acīmredzot nerealizēts paliks pat “Jaunā laika” daudz pieticīgākais priekšlikums – ar 1.septembri palielināt atvieglojumu par apgādībā esošo personu no tagadējiem 10,5 latiem uz 21 latu, tātad pielīdzinot to neapliekamajam minimumam. Dokumenta gatavošanas gaitā kārtējo reizi esam pārliecinājušies, ka viens no Emša valdības iecienītākajiem darbošanās veidiem ir rīcība pēc principa: “Solīts makā nekrīt.” Premjers vairākkārt paziņoja, ka ar grozījumiem ir nolēmis ne tikai iepazīstināt katru Saeimas frakciju atsevišķi, bet arī uzklausīt deputātu viedokļus.
Emša kungs, kurš gan šobrīd acīmredzot nav mūs pagodinājis, bet gozējas kādā siltākā saulītē, Saeimā bez PCTVL, Sociālistiskās partijas un Tautas saskaņas partijas frakcijām, kurām esot gatavi solīt jebko, samazināt finansējumu valsts drošībai vitāli svarīgajos NATO jautājumos, ir ievēlēti arī “Jaunā laika” deputāti.
Sēdes vadītāja.
Es atvainojos, jūsu laiks ir beidzies, Kampara kungs!
A.Kampars.
Pēdējais teikums. Mēs saprotam, ka šie promaskaviskie spēki ir jūsu vadītās koalīcijas daļa. Un par atbalstu balsojumā ir arī jāmaksā. Tomēr nesaprotam un nekad nesapratīsim, ka to var darīt, paliekot zem sitiena valsts drošību un starptautisko prestižu.
Šie budžeta grozījumi pierāda...
Sēdes vadītāja.
Kampara kungs! Es atvainojos, jūsu laiks ir beidzies!
A.Kampars.
...Emša valdības nespēju strādāt, un “Jaunais laiks” nevar balsot par šādu...
Sēdes vadītāja.
Lūdzu izslēgt mikrofonu Kampara kungam!
“Par” pieteicies runāt deputāts Gundars Bērziņš.
G.Bērziņš (TP).
Jūs lieliski redzējāt, kā Kampara kungs boksterēja uzrakstītu runu. Nez kas to bija rakstījis, jo no ekonomikas viņš saprot tikpat, cik sivēns no baleta. (Zālē troksnis.)
Sēdes vadītāja.
Cienījamais Bērziņa kungs, lūdzu, neizsakiet personīgus apvainojumus!
G.Bērziņš.
Runājot par šā gada budžetu. Šā gada budžets ir apliecinājums tam, ka iepriekšējā valdība bija ļoti mazspējīga, jo iepriekšējā gada budžeta pieaugums bija 100 miljonu latu, un šobrīd tiek piedāvāts, kā Kampara kungs norādīja, 87 miljonu pieaugums. Pie kam šā gada budžets ir jau apstiprināts. Un, ja kāds domā, ka šis ir balsojums no valdības... par uzticību valdībai, tas ka tā nav! Šobrīd balsojums ir par konkrētām lietām un budžetu. Es saprotu, Šadurska kungam, kurš nometa portfeli dēļ tā, ka nevarēja skolotājiem pielikt 2,5 miljonus, 9,6 miljonu pielikums, ko spēja Emša valdība, ir nepieņemams, jo viņš nevarēja pielikt 2,5, jo viņam ļoti grūti ir balsot, un ir jāmeklē iemesli. Vai Repšes kunga pēdējie pieņemtie lēmumi par veselības budžeta samazināšanu par 2,9 miljoniem, mainot pievienotās vērtības nodokļa likmi, tagad ir pielikti gandrīz 7 miljoni, varbūt arī ir nepieņemami? Pret divreizēju pensiju indeksāciju “Jaunais laiks” balsoja visas reizes “pret”. 23 miljoni indeksācijai, kas ir paredzēta budžetā, par ko jūs šodien balsosiet, varbūt arī jums nav pieņemams. Bet tas skar katru pensionāru. Šogad pensiju indeksācija būs lielākā kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas, divreizējā indeksācijā sasniedzot 6 vai 7 latus kopumā. Vai pret to jūs esat, Kampara kungs? Vai jūs esat pret skolotāju algām, kas tiks palielinātas visbūtiskākajā apmērā ne mazāk kā 25 lati par likmi? Vai jūs esat pret zemnieku subsīdijām, kuras nebija iedotas atbilstoši likumam? Vai pret degvielas akcīzi zemniekiem, kas, pārkāpjot likumu, nebija ieliktas budžetā? Vai pret daudzām citām lietām, kas ir šobrīd budžetā?
Es saprotu, ka, opozīcijā esot, ir grūti atrast un definēt savu politiku. Bet politiķi, kuriem pozīcija mainās atkarībā no tā, kurā vietā viņi sēž – pozīcijā vai opozīcijā, vairāk līdzinās politikāņiem, nevis politiķiem. Un “Jaunajam laikam” šobrīd šis būs nopietns pārbaudījums – budžeta apspriešana. Ja būtu būtiski argumenti nebūtu pildīti kādi solījumi vai kas, varētu runāt. Šobrīd nav neviena būtiska argumenta noraidīt šo budžetu. Tāpēc visi tie, kas šodien balsos pret budžetu, balsos pret pensiju indeksāciju, pret 640 tūkstošiem pensionāru, pret skolotājiem, kuri sen ir pelnījuši 26 latu algas pielikumu, pret cienīgu dzīvi lauksaimniekiem. Kaunieties, “Jaunais laiks”! Es aicinu jūs apdomāties un beigt šo politikānismu! (Starpsauciens no zāles.)
Sēdes vadītāja.
Viens deputātus ir runājis “par”, viens deputāts ir runājis “pret”. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 62, pret – nav, atturas – 29. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Apvienoto Nāciju Organizācijas 1982.gada 10.decembra Jūras tiesību konvenciju un Līgumu par Apvienoto Nāciju Organizācijas 1982.gada 10.decembra Jūras tiesību konvencijas XI daļas piemērošanu” nodot Ārlietu komisijai, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Kredītiestāžu likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka šī ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Gunta Bērziņa iesniegumu ar lūgumu piešķirt bezalgas atvaļinājumu šā gada 12.augustā. Lūdzu deputātus balsot par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Guntim Bērziņam! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret – nav, atturas – 1 deputāts. Deputātam bezalgas atvaļinājums ir piešķirts.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Mihaila Pietkeviča iesniegumu ar lūgumu piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šā gada 12.augustā. Lūdzu deputātus balsot par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Deputātam bezalgas atvaļinājums piešķirts.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Andra Bērziņa iesniegumu ar lūgumu piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu šā gada 12.augustā. Lūdzu deputātus balsot par atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Andrim Bērziņam! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret – 1, neviens deputāts neatturas. Deputātam bezalgas atvaļinājums ir piešķirts.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Jāņa Straumes iesniegumu ar lūgumu piešķirt bezalgas atvaļinājumu šā gada 12.augustā. Lūdzu deputātus balsot par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Jānim Straumem. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret un atturas – nav. Deputātam bezalgas atvaļinājums ir piešķirts.
Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis Valsts prezidentes iesniegumu ar norādījumu otrreizējai caurlūkošanai izskatīt likumu “Grozījumi Zvejniecības likumā”. Šis likums tiek nodots Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, un lūdzu komisijai, noteikt priekšlikumu iesniegšanas laiku.
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Dzintaram Jaundžeikaram.
Dz.Jaundžeikars (LPP).
15.septembrī.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 15.septembris. Paldies.
Un atkārtoti izskatāms likumprojekts?
Dz.Jaundžeikars.
30.septembrī.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Tātad atkārtoti izskatām 30.septembrī. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Imanta Kalniņa ievēlēšanu Saeimas Eiropas lietu komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret– nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Imanta Kalniņa ievēlēšanu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Jura Dobeļa ievēlēšanu Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas sastāvā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 63, pret – 1, atturas – 4. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Dzintara Rasnača ievēlēšanu Saeimas Eiropas lietu komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Dzintara Rasnača ievēlēšanu par NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas locekli”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret – 9, neviens neatturas. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Dzintara Rasnača ievēlēšanu Saeimas Juridiskajā komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Jura Dobeļa ievēlēšanu Saeimas Saimnieciskajā komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu!
Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Jura Dobeļa ievēlēšanu Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputātes Annas Seiles ievēlēšanu Starpparlamentu savienības Latvijas nacionālās grupas sastāvā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 64, pret – 4, atturas – 1. Lēmums pieņemts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Gunta Bērziņa ievēlēšanu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – 1. Lēmums pieņemts. Paldies!
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par piekrišanu Saeimas deputāta Igora Solovjova saukšanai pie administratīvās atbildības”.
Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Pāvels Maksimovs.
P.Maksimovs (LPP).
Mandātu un iesniegumu komisija izskatījusi Ceļu policijas vēstuli ar lūgumu piekrist Saeimas deputāta Igora Solovjova saukšanai pie administratīvās atbildības. Mandātu un iesniegumu komisija lūdz Saeimu izskatīt sagatavoto lēmuma projektu.
Paldies.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – nav, atturas – 4. Lēmums pieņemts. Paldies!
Cienījamie kolēģi, līdz ar to ārkārtas sesijas darba kārtība ir izskatīta.
Gribētu informēt deputātus, ka šodien ir paredzama vēl viena ārkārtas sesija un aptuvenais laiks varētu būt pulksten 12. Bet par to vēl atsevišķi lems Saeimas Prezidijs.
Lūdzu deputātus reģistrēties ar reģistrācijas kartēm! Lūdzu zvanu! Reģistrācijas režīmu!
Pirms tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, vārds paziņojumam deputātam Gundaram Bērziņam.
G.Bērziņš (TP).
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļi! Lūdzu, pulksten 10.00 Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas telpās komisijas sēde.
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātam Aigaram Pētersonam.
A.Pētersons (JL).
Godājamie kolēģi! Pulksten 9.40 Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde komisijas telpās.
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātam Oskaram Kastēnam.
O.Kastēns (LPP).
Cienījamie kolēģi! Eiropas lietu komisijas sēde tagad uzreiz pēc sēdes beigām Viesu zālē.
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātei Jevgenijai Stalidzānei.
J.Stalidzāne (LPP).
Sociālo un darba lietu komisijas sēde pulksten 10.30 Sociālo un darba lietu komisijas telpās.

Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātam Staņislavam Šķesteram.
S.Šķesters (ZZS).
Es lūgtu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas locekļus uz sēdi pulksten 10.00. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātam Albertam Krūmiņam.
A.Krūmiņš (JL).
Saimnieciskās komisijas sēde pulksten 11.30 Saimnieciskās komisijas telpās, 415.telpa.
Sēdes vadītāja.
Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Aleksandram Bartaševičam.
A.Bartaševičs (8.Saeimas sekretāra biedrs).
Godājamie deputāti! Nav reģistrējušies: Guntis Bērziņš, Māris Gulbis, Andis Kāposts, Uldis Mārtiņš Klauss, Paulis Kļaviņš, Vilis Krištopans, Jānis Lagzdiņš, Leopolds Ozoliņš, Mihails Pietkevičs, Jānis Straume un Dainis Turlais. Paldies.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!