• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 17. augusta noteikumi Nr. 722 "Noteikumi par kuģu un ostas iekārtu aizsardzības funkciju sadalījumu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2004., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92539

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.723

Noteikumi par ķīmisko vielu lietošanas ierobežojumiem elektriskajās un elektroniskajās iekārtās

Vēl šajā numurā

19.08.2004., Nr. 131

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 722

Pieņemts: 17.08.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.722

Rīgā 2004.gada 17.augustā (prot. Nr.48 33.§)

Noteikumi par kuģu un ostas iekārtu aizsardzības funkciju sadalījumu

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likuma 14.panta pirmās daļas 3.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka Eiropas Parlamenta un Padomes 2004.gada 31.marta Regulā (EK) Nr.725/2004 par kuģa un ostas iekārtas aizsardzības stiprināšanu (turpmāk – regula) noteikto kuģu un ostas iekārtu aizsardzības funkciju sadalījumu starp Aizsardzības ministriju, Iekšlietu ministriju un Satiksmes ministriju.

2. Lai stiprinātu kuģu un ostas iekārtu aizsardzību un nodrošinātu savstarpējās informācijas apmaiņu, šajos noteikumos minētās institūcijas un, ja nepieciešams, arī citas kompetentās institūcijas (piemēram, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija) izstrādā operatīvās rīcības plānus.

II. Aizsardzības ministrijas funkcijas

3. Aizsardzības ministrijas kompetencē esošās kuģu un ostas iekārtu aizsardzības funkcijas veic Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs un Jūras spēki.
4. Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs veic regulas 6.pantā noteiktās funkcijas.
5. Saskaņā ar regulas 7.pantu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs var atbrīvot kuģi no regulas 6.pantā noteikto prasību izpildes.
6. Saskaņā ar regulas 1.pielikuma 6.noteikuma 6. un 7.punktu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs ziņo par saņemto trauksmes signālu:

6.1. ja kuģis ar Latvijas karogu atrodas Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos, ? Drošības policijai, bezpeļņas organizācijai valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Jūras administrācija” (turpmāk – Jūras administrācija) un kuģa īpašniekam;
6.2. ja kuģis ar Latvijas karogu neatrodas Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos, ? valstij, kuras teritoriālajos ūdeņos vai to tuvumā kuģis atrodas;
6.3. no kuģa ar ārvalsts karogu, kas atrodas Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos vai to tuvumā, ? Drošības policijai un Jūras administrācijai.

7. Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saskaņā ar regulas 1.pielikuma 9.noteikuma 2.5.3.apakšpunktu ir tiesīgs dot norādījumu Jūras spēkiem vai Valsts robežsardzei pārbaudīt Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos esošu kuģi, ja tas ir izteicis nodomu ienākt Latvijas Republikas ostā.
8. Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nodrošina regulas 2.pielikuma B daļas 4.13., 4.14., 4.15., 4.16., 4.17., 4.23., 4.24. un 4.41.apakšpunkta prasību izpildi.
9. Jūras spēki saskaņā ar šo noteikumu 7.punktu pārbauda Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos esošu kuģi.

III. Iekšlietu ministrijas funkcijas

10. Iekšlietu ministrijas kompetencē esošās kuģu un ostas iekārtu aizsardzības funkcijas veic Drošības policija un Valsts robežsardze.
11. Drošības policija nosaka kuģim vai ostas iekārtai atbilstošu regulas 2.pielikuma A daļas 2.1.9., 2.1.10. un 2.1.11. apakšpunktā norādīto aizsardzības līmeni un par pieņemto lēmumu paziņo Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram. Drošības policija minēto lēmumu pieņem pēc tam, kad saņemta un izvērtēta informācija no šajos noteikumos minētajām kompetentajām institūcijām, kas veic kuģu un ostas iekārtu aizsardzības funkcijas, vai citām Latvijas Republikas vai ārvalstu institūcijām, fiziskajām vai juridiskajām personām.
12. Drošības policija nodrošina regulas 2.pielikuma A daļas 4.1., 4.2.apakšpunkta un B daļas 4.21.apakšpunkta prasību izpildi.
13. Valsts robežsardze saskaņā ar šo noteikumu 7.punktu pārbauda Latvijas Republikas teritoriālajos ūdeņos esošu kuģi.
14. Valsts robežsardze un Jūras administrācija nodrošina regulas 8.panta prasību izpildi. Lai veiktu kādu no regulas 1.pielikuma 9.noteikuma 1.3.apakšpunktā minētajiem pasākumiem, Valsts robežsardze atbilstoši regulas 8.2.apakšpunkta prasībām ziņo Jūras administrācijai un Drošības policijai.
15. Regulas 1.pielikuma 9.noteikuma 3.3.apakšpunktā minētos lēmumus var pieņemt tikai Drošības policija, par to informējot Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru.

IV. Satiksmes ministrijas funkcijas

16. Satiksmes ministrijas kompetencē esošās kuģu un ostas iekārtu aizsardzības funkcijas veic Jūras administrācija.
17. Jūras administrācija sniedz Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram tās rīcībā esošo informāciju par kuģu un ostas iekārtu aizsardzību, lai tas varētu dot šo noteikumu 7.punktā minētos norādījumus.
18. Jūras administrācija nodrošina regulā un tās pielikumos dalībvalstij un administrācijai noteikto funkciju izpildi, izņemot funkcijas, kas saskaņā ar šiem noteikumiem ir Aizsardzības ministrijas un Iekšlietu ministrijas kompetencē.

Ministru prezidenta vietā – ekonomikas ministrs J.Lujāns

Satiksmes ministra vietas izpildītāja, Ministru prezidenta biedra vietā – bērnu un ģimenes lietu ministrs A.Baštiks

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 20.augustu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!