• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirmais Portidžas reģionālais centrs Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.08.2004., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pretspars autozagļiem

Vēl šajā numurā

19.08.2004., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmais Portidžas reģionālais centrs Latvijā

Ar bērnu un ģimenes lietu ministra Aināra Baštika piedalīšanos vakar, 18. augustā, Gulbenē atklāts pirmais Portidžas reģionālais agrīnās korekcijas centrs Latvijā, informē Latvijas Portidžas mācībsistēmas asociācijas pārstāvis Rinalds Trukšs.
Portidžas agrīnās korekcijas centra mērķis ir radīt tikšanās vietu bērniem ar garīgu atpalicību, viņu ģimenēm un Portidžas speciālistiem. Reģionālie centri, līdzīgi kā asociācijas centrs Rīgā, aprīkoti ar sensorās terapijas istabu un specializētām rotaļlietām. Centri reģionos ļaus piekļūt Portidžas servisam arī laukos dzīvojošajiem. Perspektīvā ofisus plānots aprīkot ar specializētu datorklasi un skaņu terapiju.

Centrs tapis ar PHARE programmas finansējumu. Septembrī reģionālos centrus atklās arī Kuldīgā, Jēkabpilī un Valmierā, kur pašreiz notiek sagatavošanās darbi.
R.Trukšs skaidro, ka 2003.gada beigās LaPA saņēmusi PHARE finansiālu atbalstu Portidžas agrīnās korekcijas reģionālo tīklu izveidei Latvijā. Projekta kopējā summa 108 000 eiras, no kurām 88% finansē Eiropas Savienība.

“LV” informācija

Uzziņai

Asociācija Latvijā darbojas jau sešus gadus, lai palīdzētu bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem un viņu ģimenēm integrēties sabiedrībā. Asociācijas aprūpē atrodas ap 300 ģimeņu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!