• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes Landtāga Tautsaimniecības komisijas pārstāvju vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2004., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92614

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 19.augusta ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

20.08.2004., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes Landtāga Tautsaimniecības komisijas pārstāvju vizīti

Vakar, 19.augustā, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes Landtāga Tautsaimniecības komisijas pārstāvjiem.
Šīs informatīvās vizītes laikā galvenā uzmanība pievērsta jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās iespaidu uz Latvijas tautsaimniecības attīstību – īpaši enerģijas ražošanu, tendencēm banku un finanšu sektorā, izglītībā, lauksaimniecībā un mežsaimniecībā, kā arī par abu pušu ekonomiskās sadarbības iespējām.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja biedrs Aigars Kalvītis sveica viesus Saeimā un izteica gandarījumu par iespēju pārrunāt abu pušu parlamentu deputātus interesējošās aktualitātes. Viņš informēja Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes Landtāga Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāju Rozvitu Štrausu un viņas vadīto delegāciju par ES paplašināšanās iespaidu uz mūsu valsts tautsaimniecību. A.Kalvītis uzsvēra, ka mūsu valsts ieņem vietu vienotā ekonomiskā telpā ar visām ES dalībvalstīm, tostarp Vāciju, un atzina, ka ir grūti līdz galam izvērtēt visas pārmaiņas, kas sagaida Latviju šajā procesā. Raksturojot pirmos iespaidus attiecībā uz ES ietekmi, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja biedrs atzina, ka rekordaugstu līmeni ir sasniegusi inflācija, notiek strauja cenu izlīdzināšanās, ko iespaido arī tirgus izlīdzināšanās, turklāt vēl nav sākusies reāla ES struktūrfondu izmantošana. Latvijas integrāciju A.Kalvītis novērtēja kā optimistisku, sagaidot investīcijas. Viņš arī atzina, ka valstij ir atbildīgs uzdevums – stabilizēt cenu kāpumu, jo ES struktūrfondi nespēs kompensēt cenu starpību visos tautsaimniecības sektoros.
Sarunas gaitā A.Kalvītis atbildēja uz viesu jautājumiem par Latvijas ekonomikas attīstības politikas perspektīvām, lauksaimniecības nozares attīstību, enerģētikas sektora attīstību un tā turpmāko pārstrukturizāciju, kā arī, raksturojot industriālo sektoru, uzsvēra to kā perspektīvu jomu investīciju ieguldījumiem nākotnē.
Noslēgumā Vācijas Federatīvās Republikas Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes Landtāga Tautsaimniecības komisijas pārstāvji uzsvēra, ka “Latvijas ekonomiskā izaugsme ir apbrīnas vērta”, un novēlēja sekmīgu attīstību arī turpmāk.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!