• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta tikšanos ar ASV Kongresa delegāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2004., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes Landtāga Tautsaimniecības komisijas pārstāvju vizīti

Vēl šajā numurā

20.08.2004., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta tikšanos ar ASV Kongresa delegāciju

Ministru prezidents Indulis Emsis vakar, 19.augustā, tikās ar ASV Kongresa pārstāvjiem Džonu Dankanu, Džeriju Kostello, Solomonu Orticu, Klifu Stīrnu, Ediju Bernisu Džonsonu, Džonu Miku, Maiklu Kapuano un Henriju Braunu, kuri pirmoreiz apmeklēja Rīgu oficiālā vizītē.
I.Emsis pauda vislielāko atzinību ASV par atbalstu Latvijai neatkarības atgūšanā, valsts ekonomisko un demokrātisko struktūru atjaunošanā, kā arī palīdzību vides sektorā. Bez ASV atbalsta nebūtu iespējama Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai un NATO. Ministru prezidents atzīmēja, ka Latvijas un ASV intereses ir saskanīgas daudzās jomās, tai skaitā tranzītā. Viena no Latvijas prioritātēm ir ostu un infrastruktūras uzlabošana. Pēc I.Emša domām, vienlīdz svarīgi ir nodrošināt arī energoresursu drošību.
ASV kongresmeņu delegācijas vadītājs Džons Dankans pateicās par iespēju apmeklēt Latviju, iepazīties ar valsti un tikties ar Latvijas augstākajām valsts amatpersonām. Dž.Dankans un pārējie delegācijas locekļi apsveica Latviju ar īsā laikā paveikto demokrātiskas valsts un brīvas tirgus ekonomikas izveidē, kā arī iestāšanos ES un NATO. ASV kongresmeņi atzinīgi vērtēja Latvijas ekonomikas potenciālu, tūrisma attīstību un atzina, ka Latvija ir ļoti tīra un skaista valsts. Delegācija uzsvēra ASV nemainīgo atbalstu Latvijas tālākai attīstībai.
Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi saistībā ar situāciju naftas tirgū, naftas cenu celšanos, kas var negatīvi ietekmēt valstu tālāko ekonomisko attīstību.
Būtisks jautājums abām pusēm ir cīņa ar starptautisko terorismu un situācijas Irākā stabilizēšana. I.Emsis pauda pārliecību, ka Latvijas pozīcija Irākas jautājumā un atbalsts ASV politikai paliks nemainīgs arī turpmāk. Jau visai drīz Saeima izskatīs jautājumu par Latvijas bruņoto spēku Irākā mandāta pagarināšanu. Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvija būs uzticams ASV sabiedrotais cīņā ar terorismu.
Paužot Latvijas intereses attīstīt tūrismu Latvijā, kā arī veicināt Latvijas iedzīvotāju iespējas brīvi ceļot pasaulē, I.Emsis aicināja izvērtēt jautājumu par ASV vīzu režīma atvieglošanu valsts iedzīvotājiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!