• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Interesējoties par mācību iestāžu gatavību pirmajai skolas dienai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2004., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92621

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.08.2004., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Interesējoties par mācību iestāžu gatavību pirmajai skolas dienai

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 19.augustā, tikās ar izglītības un zinātnes ministru Juri Radzeviču, Rīgas domes izpilddirektoru Māri Tralmaku, Drošības policijas priekšnieku Juri Reiniku un SAB direktora vietnieku Uldi Dzenīti, lai pārliecinātos par atbildīgo institūciju paveikto saistībā ar jaunā mācību gada sākumu.

“Es interesējos par situāciju, kāda ir skolās, atsākot mācības, tajā skaitā universitātēs, un par to, cik sagatavotas ir mūsu skolas jaunajai sistēmai vidusskolu 10.klasēs. Man bija padziļināta saruna ar izglītības ministru par to, kā Latvijā notikusi sagatavošanās izglītības reformas pēdējiem soļiem, pēdējai fāzei, un man ir prieks par to, ka veikts ļoti konstruktīvs, saprātīgs un liels darbs pie tā, lai šīs skolas būtu sagatavotas. Tikai dažas nebūs rudenī gatavas, un tām arī ir izstrādāts savs, ja varētu sacīt, “glābšanas plāns”, lai varētu darboties tālāk. Šī skolu direktoru un skolotāju sadarbība, es domāju, ir bijusi ļoti vērtīga, arī ministrija ir iedziļinājusies katras atsevišķas skolas situācijā, un es viņiem visiem kā prezidente gribētu pateikties.
Es vēlētos arī nodot ziņu visiem vecākiem, kas 1.septembrī savus bērnus laidīs skolās. Šī ir ļoti skaista tradīcija, daudzās citās valstīs tādas nav – tas ir viņu zaudējums un mūsu ieguvums. Mums ir būtiski, lai šis 1.septembris turpinātu, kā daudzus gadus, būt par svētku dienu tiem bērniem, kas vērs skolas durvis, viņu lepniem un priecīgiem vecākiem, visām ģimenēm, kurās ir skolēni un studenti. Mēs Latvijā lepojamies ar savas tautas inteliģenci un spējām, mēs vēlamies turpināt veidot valsti, kurā katram ir iespējams attīstīt visas savas spējas, sākot no intelektuālām pamatiemaņām. Šī ir svarīga diena Latvijai, un es ceru, ka šī būs skaista svētku diena,” sacīja prezidente pēc sarunām.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!