• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar mazākumtautību skolu direktoriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2004., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Interesējoties par mācību iestāžu gatavību pirmajai skolas dienai

Vēl šajā numurā

20.08.2004., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar mazākumtautību skolu direktoriem

Vakar, 19.augustā, Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Bauskas, Daugavpils, Liepājas, Rīgas un Ventspils mazākumtautību skolu direktoriem. Pasākumā piedalījās arī izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta Integrācijas nodaļas vadītāja Evija Papule.

Direktori informēja, ka viņi nesaskata būtiskas problēmas, lai mazākumtautību skolās varētu sekmīgi sākt jauno mācību gadu. To, ka latviešu valodas zināšanu līmenis ir labs, apliecina kā centralizēto eksāmenu, tā valsts valodas eksāmenu rezultāti. “1.septembrī skolas būs pilnas. Tas, ko pauž mūsu valstij nelabvēlīgi spēki, ir meli,” apgalvoja tikšanās dalībnieki.
Skolu pārstāvji aicināja valdības vadītāju rast iespēju papildus atbalstīt latviešu valodas apguvi mazākumtautību skolu skolēniem un skolotājiem. I.Emsis un ministrs norādīja, ka šis priekšlikums ir vērā ņemams.
Uzrunājot tikšanās dalībniekus, I.Emsis uzsvēra: “Šajā laikā, kad Latvija atgriezusies starptautiskajā apritē, kvalitatīva izglītība mums nepieciešama visvairāk, tā ir viena no mūsu lielākajām bagātībām. Mums jābūt konkurētspējīgiem.” Sarunas gaitā valdības vadītājs uzklausīja direktoru stāstīto par gatavību sākt jauno mācību gadu un par nākotnē risināmajiem jautājumiem.
Viņš atzinīgi vērtēja tikšanās dalībnieces, Konsultatīvās padomes mazākumtautību izglītības jautājumos priekšsēdētājas Lidijas Kravčenko priekšlikumu par mazākumtautību izglītības iestāžu likumprojekta izstrādi. Valdības vadītājs informēja, ka jau uzdevis izveidot darba grupu minētā likuma projekta izstrādei.
J.Radzevičs informēja, ka IZM mērķis ir vākt un analizēt informāciju par pāreju uz mācībām latviešu valodā un kopīgiem spēkiem uzlabot mācību procesu.
Tikšanās dalībnieki arī atzina, ka nepieciešams lielāks valsts atbalsts mācību līdzekļu, īpaši uzskates materiālu nodrošināšanā. J.Radzevičs pastāstīja, ka šiem mērķiem paredzēts izmantot Eiropas Savienības līdzekļus. Vienlaikus varētu plānot centralizētu valsts iepirkumu tieši mācību līdzekļu iegādei, tas noteikti būtu izdevīgāk.
I.Emsis pauda cerību, ka šogad 1.septembrī izdosies radīt svētkus kā skolēniem, tā skolotājiem un vecākiem un šo tradīciju turpināt nākotnē.
Noslēgumā I.Emsis pateicās klātesošajiem par darbu izglītības jomā un pasniedza pateicības vēstules. “Pateicos jums par ieguldījumu mazākumtautību izglītības jautājumu risināšanā! Daudzveidīgā, multietniskā sabiedrībā vienmēr ir sarežģīti panākt ikvienam iedzīvotājam tīkamu rezultātu. Sabiedrībā dzīvo vairākas paaudzes, ir dažādi noskaņojumi, pieredze un nākotnes vīzijas. Izglītības reforma ir tikai viens, bet nozīmīgs solis sabiedrības integrācijā, Latvijas nākotnes, mūsu bērnu nākotnes labā. Pateicos par ieguldījumu mazākumtautību izglītības jautājumu risināšanā,” – teikts Ministru prezidenta apsveikumā.
Pasākumā piedalījās Daugavpils 3.vidusskolas direktors V.Azarevičs, Liepājas 8.vidusskolas direktore J.Mickeviča, A.Puškina Liepājas 2.vidusskolas direktore E.Plamše, Bauskas 2.vidusskolas direktore V.Grigorjeva, Ventspils 2.vidusskolas direktore L.Volodina, Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors R.Alijevs, Rīgas 13.vidusskolas direktore L.Krutikova, Rīgas 15.vidusskolas direktore N.Kubasova, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas direktore S.Semenko, Rīgas 92.vidusskolas direktore N.Švolmane, Rīgas 75.vidusskolas direktore L.Kašina, Rīgas 40.vidusskolas direktore G.Jefremova, Rīgas Ukraiņu vidusskolas direktore L.Kravčenko, Rīgas 80.vidusskolas direktore A.Vladova, Rīgas 60.vidusskolas direktors Č.Dobrovoļskis, Rīgas 63.vidusskolas direktore N.Naumeca, Rīgas 16.vidusskolas direktore G.Melne, Rīgas Š.Dubnova Ebreju vidusskolas direktors G.Biksons, Rīgas 21.vidusskolas direktore J.Cikunova, Ventspils 6.vidusskolas direktore G.Blumberga.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!