• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar makšķerniekiem vienojas par aktīvāku informācijas apmaiņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2004., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gaida kultūras projektus

Vēl šajā numurā

20.08.2004., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar makšķerniekiem vienojas par aktīvāku informācijas apmaiņu

Vakar, 19.augustā, tiekoties ar Latvijas Makšķernieku asociācijas prezidentu Egonu Simsonu un asociācijas pārstāvjiem, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze uzsvēra nevalstisko organizāciju nenovērtējamo lomu sabiedrībai svarīgu lēmumu pieņemšanā un realizēšanā.

Diskutējot par sabiedrībā plaši apspriesto mazo HES jautājumu, M.Roze teica: “Braucienā pa mazajām HES pirms mēneša pirmo reizi satikās tik daudz ieinteresēto pušu – gan ministriju pārstāvji, Latvijas un Pasaules dabas fonda aktīvisti, pašvaldību pārstāvji, gan arī paši HES īpašnieki. Uzsāktais dialogs bija ļoti veiksmīgs, un tam nevajadzētu izsīkt. Uzskatu, ka tas jāturpina, un tālab vēlos aicināt visus, īpaši jau HES cilvēkus, uz daudz aktīvāku diskusiju.”
Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka nepieciešama daudz stingrāka likuma prasību ievērošana no HES saimnieku puses, kā arī šo prasību kontrole. Tas sekmētu vides sakārtotību, jo pilnīga HES likvidēšana, ko iesaka daudzi dabas aizstāvji, bez apstākļu seku apzināšanas un izvērtēšanas ir riskanta.
Apspriežot grozījumus Zvejniecības likumā, Makšķernieku asociācijas pārstāvji vērsa ministra uzmanību uz pašvaldību lomu un atbildību iekšējo ūdeņu apsaimniekošanā, kā arī aicināja izvērtēt sodu sistēmu par maluzvejniecību, sodus nosakot daudz augstākus par pašreizējiem. Ministrs uzsvēra, ka šajos jautājumos ļoti svarīga tieši sabiedrības nostāja, kā arī visu iespējamo aspektu plašs skaidrojums.
Sarunas dalībnieki vēlreiz uzsvēra mērķtiecīgas un regulāras informācijas lomu sabiedrības izpratnes un atbildības veicināšanai par šiem aktuālajiem jautājumiem. Gan ministrs, gan makšķernieki bija vienisprātis, ka šādas tikšanās reizes ar nozaru nevalstisko organizāciju pārstāvjiem ir ļoti nepieciešamas un tām jābūt pēc iespējas biežākām. “Tas veicinātu elastīgāku informācijas apriti, līdz ar to šī informācija daudz efektīvāk tiktu izmantota normatīvo aktu izstrādes procesā un lēmumu pieņemšanā ne tikai par mazajām HES un Zvejniecības likuma grozījumiem, bet arī pārējiem nozarei svarīgajiem jautājumiem,” atvadoties atzīmēja M.Roze.

Pēc Zemkopības ministrijas informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!