• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai aizsargātu kāpas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2004., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai nekas neapēnotu Zinību dienu

Vēl šajā numurā

20.08.2004., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai aizsargātu kāpas

Vides ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāju Raimondu Bluķi vienojušies tuvākajā laikā abu ministriju starpā pārrunāt nepieciešamos likumdošanas grozījumus, lai uzlabotu kāpu un pludmaļu kontroli.
Automašīnu braukāšana pa pludmalēm un kāpu izbraukāšana ir aktuāla problēma, īpaši vasarā. 18.augusta tikšanās laikā, meklējot problēmas risinājumus, amatpersonas secinājušas, ka nepieciešami normatīvo aktu grozījumi, kas paredzētu kāpu izbraukātāju sodīšanu, informē Vides ministrijas preses sekretāre Ilze Brakmane. Viņa skaidro, ka šobrīd pa kāpām braucošu automašīnu drīkst aizturēt tikai policijas darbinieki, bet vides inspektoriem šādu tiesību nav. Turklāt nav iespējams uzlikt sodu, ja automašīna stāv kāpās, bez autovadītāja klātbūtnes.
Ministrijas uzskata, ka nebūtu lietderīgi norīkot īpašas policijas patruļas, kas ikdienā braukātu pa pludmalēm un ķertu pārkāpējus. Šāda veida pastiprināta kontrole ir piemērota konkrētiem, jau iepriekš paredzētiem gadījumiem – karstajām nedēļas nogalēm, masveida pasākumiem u.tml.
Tuvākajā laikā ministriju pārstāvji tiksies, lai pārrunātu nepieciešamos likumdošanas grozījumus, bet vienlaikus tiks meklēti arī praktiski problēmas risinājumi jau esošās likumdošanas ietvaros. Tā ir operatīvā sadarbība, norāda Vides ministrija. Piemēram, vides inspektoriem ir tajā dienā patrulējošo policistu tiešie tālruņa numuri, lai vajadzības gadījumā policisti varētu ierasties pārkāpuma vietā. Jāpanāk, lai vides inspektori varētu fiksēt pārkāpumus bez policista klātbūtnes ar foto, video tehniku vai liecinieku klātbūtnē un, iesniedzot šo informāciju policijai, vainīgais kāpu izbraukātājs saņemtu sodu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!