• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2004., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92704

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kopīgas rūpes, kopīga atbildība

Vēl šajā numurā

24.08.2004., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

ASV “The Wall Street Journal”: “Jaunatklātā informācija liecina, ka Staļins gribējis izprovocēt Hitleru uz Otro pasaules karu, lai izraisītu vispasaules revolūciju un iegūtu kontroli pār Eiropu. Visās iekarotajās teritorijās valdīja terors, deportācijas un slepkavošana. Nirnbergas procesa spriedums Molotova–Ribentropa pakta pirmajai daļai – nacismam – bija taisnīgs. Berlīne oficiāli atvainojās par tā parakstīšanu, kā arī par nacistu vardarbību un šausmām, ko viņi izraisīja visā pasaulē. Diemžēl pakta otrās daļas – komunisma – noziegumi tā arī nav nosodīti. Gandrīz visu pastāvēšanas laiku PSRS noliedza Molotova–Ribentropa pakta eksistenci, nemaz nerunājot par noziegumiem pret cilvēci. Krievijā joprojām apgalvo, ka PSRS nekad nav okupējusi Baltijas valstis. Maskava atsakās atvainoties komunisma upuriem, lai gan Krievijai pašai šī atvainošanās vajadzīga pat vēl vairāk.”

Krievijas “Gazeta” žurnālists raksta par Baltijas valstu “nespēju šķirties no padomiskās pagātnes”, ko, viņaprāt, apliecinot kompensāciju prasīšana par komunisma nodarītajiem kaitējumiem.

Vācu “Die Welt” : “1939.gada 23.augustā diktators Staļins un Vācijas ārlietu ministrs Ribentrops, kā arī PSRS Tautas komisāru padomes priekšsēdētājs Molotovs Kremlī parakstīja Vācijas un Padomju Savienības savstarpējās neuzbrukšanas paktu. Papildu protokolā bez savstarpējās atteikšanās no spēka pielietošanas bija teikts, ka Baltijas valstis (sākumā bez Lietuvas), Besarābija un Somija piederēs Krievijas interešu sfērai un ka jārealizē “tautu pārvietošana”. Abas puses izdarīja šausmu darbus ar līdz tam laikam vēl nepiedzīvotu brutalitāti.”

ASV “The Washington Times”: “Katras prezidenta vēlēšanas ASV izraisa debates par vēlēšanu kolēģiju, kas raksturo ASV prezidenta vēlēšanu sistēmu, kritizējot to kā novecojušu un neefektīvu. Kādēļ tādā gadījumā nenomainīt kolēģiju sistēmu pret tautas vēlētu prezidentu kā, piemēram, Francijā?”

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Lappusi sagatavojis
Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!