• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piemin Pavalstniecības likuma pieņemšanas 85.gadadienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2004., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starptautisks koksnes speciālistu saiets

Vēl šajā numurā

24.08.2004., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piemin Pavalstniecības likuma pieņemšanas 85.gadadienu

23.augustā Naturalizācijas pārvalde (NP) atzīmēja 85.gadadienu, kopš Latvijā pieņemts likums par pavalstniecību.
“Likumu par pavalstniecību 1919.gada 23.augustā vienbalsīgi pieņēma Latvijas Tautas padome, tādējādi pirmo reizi juridiski nosakot Latvijas pilsoņu kopumu,” atgādina NP preses sekretāre Līga Lukšo.
Pēc PSRS sabrukuma 1991.gada 15.oktobrī Augstākā Padome pieņēma lēmumu par Latvijas Republikas pilsoņu tiesību atjaunošanu un naturalizācijas pamatnoteikumiem, kas noteica, ka 1919.gada likums par pavalstniecību turpina pastāvēt. Ar šo lēmumu tika noteikta Latvijas pilsoņu kopuma apzināšanas kārtība, reģistrējot Iedzīvotāju reģistrā tās personas, kuras bija Latvijas pilsoņi 1940.gada 17.jūnijā, un viņu pēcnācējus.
Kā uzsver NP pārstāve, 1919.gadā liktie stūrakmeņi ir pamatā Saeimas 1994.gada 22.jūlijā pieņemtajam Pilsonības likumam, kurš mūsdienās regulē pilsonības jautājumu risināšanu Latvijā.
Atzīmējot apaļo gadadienu, sagatavota daudzveidīga pasākumu programma. Piemēram, notiks jaunā informatīvā bukleta skolu jauniešiem “Pilsonības ābece” atvēršanas svētki, kā arī jauno Latvijas pilsoņu svinīga sveikšana Daugavpilī, Jelgavā, Ventspilī, Saldū un Tukumā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!