• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām Amerikas Savienoto Valstu militāro spēku dislokācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2004., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas delegācijas vizīti Maskavā, lai skaidrotu izglītības reformas un sabiedrības integrācijas gaitu Latvijā

Vēl šajā numurā

24.08.2004., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām Amerikas Savienoto Valstu militāro spēku dislokācijā

Atsaucoties uz ASV paziņojumu par izmaiņām ASV militāro spēku globālajā izvietojumā, ārlietu ministrs Artis Pabriks pauž pārliecību, ka tas neietekmēs Latvijas drošības intereses. NATO alianses dalībvalstu starpā pastāvošās solidaritātes un konsultāciju mehānisma ietvaros gaidāmo ASV militāro spēku dislokāciju ASV pārstāvji ir pārrunājuši ar saviem sabiedrotajiem, tajā skaitā arī ar Latviju.
ASV militāro spēku pārdislokācija Eiropā un citos pasaules reģionos nekādi neietekmēs Latvijas un tās sabiedroto savstarpējās saistības NATO piektā panta ietvaros. Ja Latvijai kādreiz radīsies sarežģīta situācija, tā vienmēr varēs paļauties uz sava stratēģiskā sabiedrotā NATO ietvaros – Amerikas Savienoto Valstu bruņoto spēku – atbalstu un sadarbību. Latvija, protams, cer, ka tāda nepieciešamība neradīsies, uzskata ministrs. Kā zināms, šobrīd Latvijas teritorijā nav pastāvīgi dislocētu ASV militāro vienību.
Latvija ir pārliecināta par ASV bruņoto spēku augstajām mobilitātes spējām, kas dod tiem iespēju no jebkuras dislokācijas vietas pasaulē pietiekami īsā laikā nokļūt uz jebkuru krīzes reģionu. Līdz ar to, raugoties no Latvijas nacionālās drošības apsvērumiem, mēs nesaskatām nekādus negatīvus momentus gaidāmajās izmaiņās ASV militāro spēku globālajā izvietojumā un uzskatām to par loģisku un pamatotu notikumu attīstību, ir pārliecināts A.Pabriks.
Latvija turpinās ciešu sadarbību ar ASV bruņotajiem spēkiem – gan līdzdarbojoties starptautiskajās operācijās, gan arī piedaloties militārajās mācībās Latvijas teritorijā un citos reģionos.

Ārlietu ministrijas Preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!