• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta vizīti Vācijas Federatīvajā Republikā un tikšanos ar "Transparency International" vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2004., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92718

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Parlamenta Eiropas Nāciju grupas deputātu gatavoto rezolūciju par Molotova-Ribentropa paktu

Vēl šajā numurā

24.08.2004., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta vizīti Vācijas Federatīvajā Republikā un tikšanos ar “Transparency International” vadītāju

Svētdien, 22.augustā, Ministru prezidents Indulis Emsis Berlīnē tikās ar “Transparency International” vadītāju Pēteru Aigenu. Ministru prezidents informēja P.Aigenu par Latvijas valdības īstenotajiem pasākumiem korupcijas apkarošanā, kā arī par pasākumiem, kas kopumā veicina sabiedrības labāku izpratni par valsts īstenoto politiku. Sarunas laikā uzsvērts, ka korupcijai nav nacionālu robežu un tas ir starptautisks ļaunums.
Indulis Emsis augstu novērtēja “Transparency International” līdzšinējo darbību Latvijā. Izvērtējot sabiedrības par atklātību “Delna” aktivitātes saistībā ar Latvijas eirokomisāra izvēli, Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijā kā demokrātiskā valstī ikvienam ir tiesības brīvi paust savu viedokli par notiekošajiem politiskajiem procesiem, kas ir viena no augstākajām vērtībām, ko Latvijas iedzīvotāji ir ieguvuši pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Tomēr ir jānodala tiesības brīvi paust viedokli no nesankcionētu politisku mītiņu organizēšanas, kuriem ir skaidrs politisks mērķis. Demokrātiskā valstī šī metode nebūtu atbalstāma.
Abas puses pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas jautājumos, kuru risināšanā būtu nepieciešama pastiprināta sabiedrības iesaiste.
Šodien, 24.augustā, I.Emsis tiksies ar Tīringenes zemes Valsts kancelejas valsts sekretāri Renāti Meieri, Langenzalcas Medicīnas tehnikas un biotehnoloģiju pētniecības centra vadītāju Rolfu Cētu, centra biotehnoloģijas jomas vadītāju Hansu Pēteru Šmauderu, kā arī Langenzalcas kūrortpilsētas mēru Bernhardu Šēnavu un Heinihes nacionālā parka vadītāju Valteru Kemkesu. Pēc tikšanās I.Emsis dosies uz Langenzalcas Medicīnas tehnikas un biotehnoloģiju pētniecības centru, kur uzzinās par jaunākajiem pētījumiem biotehnoloģijā, Tīringenes un Latvijas kopīgiem projektiem, kā arī apskatīs pētniecības centra veterināro operāciju zāles.
Vizītes turpinājumā Ministru prezidents I.Emsis apmeklēs rūpniecības uzņēmumu Eizenahā Krauthauzenē, kur aplūkos pilnībā automatizēta ražošanas procesa norisi.
Dienas noslēgumā I.Emsis dosies uz Vartburgu pie Eizenahas, kur paredzēta tikšanās ar Tīringenes brīvpilsētas ekonomikas, darba un infrastruktūras ministru Jirgenu Reinholcu un plānots pārrunāt iespējas intensificēt Latvijas un Tīringenes ekonomisko sadarbību.
Latvijā Ministru prezidents I.Emsis atgriezīsies 24.augusta vakarā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!