• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mednieki kļuvuši likumpaklausīgāki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2004., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92758

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Redzēt sabiedrību un valsti kā savas mājas

Vēl šajā numurā

25.08.2004., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mednieki kļuvuši likumpaklausīgāki

Valsts meža dienests (VMD), kas pīļu medību sezonas atklāšanas dienās kopīgi ar Valsts policiju un tās struktūrvienībām organizēja reidus medību norises vietās, uzskata, ka salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem uzlabojusies situācija Medību likuma ievērošanā. To apliecina arī nule apkopotie dati par konstatētajiem pārkāpumiem.
Pīļu medību sezonas atklāšanas dienās 14. un 15.augustā VMD un Valsts policijas kopīgi rīkoti reidi ir labs piemērs abu institūciju konstruktīvai sadarbībai, norāda VMD ģenerāldirektors Otto Žvagiņš, uzsverot: “Apvienojot resursus, iespējams efektīvāk izmantot, piemēram, transportam atvēlētos līdzekļus. Katram darot savu darbu, kopējais rezultāts ir labs, par to liecina kaut vai alkoholu lietojušo vadītāju aizturēšana, no kuriem daudzi nemaz nav mednieki. Bez tam ziņa, ka bez pārbaudes jau droši vien neiztiks, daudzus attur sēsties pie stūres vai lietot ieroci. Tādēļ šogad medniekiem izdevies izvairīties no nelaimes gadījumiem.”
“Pārbaudot 2932 medniekus visā valstī, konstatējām tikai piecus Medību likuma un noteikumu pārkāpumus, sastādot protokolus, un vēl 11 gadījumos izteicām mutiskus brīdinājumus, turpretī pagājušogad protokolu bija 12, savukārt kopā konstatējām 27 pārkāpumus. Pērngad bija arī viens nelaimes gadījums, savukārt šogad, pēc VMD rīcībā esošās informācijas, tādu nav bijis,” stāsta VMD Medību daļas vecākais inspektors Valters Lūsis. Arī viņš uzskata, ka mednieku uzvedība šogad bijusi korektāka. Viņš gan atzīst, ka pārbaude nav aptvērusi visus medniekus, tādēļ faktiskais pārkāpumu skaits varbūt bijis lielāks.

Pēc VMD informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!