• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas lauksaimnieku gatavību saņemt un apgūt Eiropas Savienības līdzekļus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.08.2004., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92767

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tīringenes valdības rīkotajā informatīvajā pasākumā Erfurtē 2004.gada 23.augustā

Vēl šajā numurā

25.08.2004., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas lauksaimnieku gatavību saņemt un apgūt Eiropas Savienības līdzekļus

Trīs mēnešos, kopš Latvijas uzņēmējiem pieejams Eiropas Savienības (ES) finansējums no Eiropas lauksaimniecības virzības un garantiju fonda (ELVGF) virzības daļas, trīs pasākumos saņemti projekti par kopējo summu, kas sasniegusi un pat pārsniegusi trim gadiem paredzēto limitu.
Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, vērtējot situāciju, atzīst, ka lauksaimnieku  aktivitāte ir patiešām apsveicama. “Esam gandarīti par šo rezultātu. Lielais izvērtēto un akceptēto projektu skaits pierāda tikai to, ka lauksaimnieku profesionalitāte ir augsta. Latvijas lauksaimnieki vēlreiz apliecinājuši savu konkurētspēju ES mērogā. Neizslēdzu iespēju, ka arī Briseles kolēģi ir patīkami pārsteigti par šo rezultātu, kas apliecina Latvijas lauksaimnieku iespējas izmantot piedāvāto finansējumu. Esam konstatējuši, ka Latvijas lauksaimniecības potenciāls ir daudz augstāks nekā sarunās ar ES izmantotie statistikas rādītāji, pēc kuriem tika aprēķināta Latvijai šajā programmā piešķiramā summa. Jau nākamnedēļ tiks izvērtēta līdzekļu apguve no citiem pasākumiem, un, ja tiks rasta šāda iespēja, lemsim par pasākumiem līdzekļu pārdalē,” izveidojušos situāciju skaidro ministrs.
“Protams, mēs nevaram zemniekiem likt gaidīt, tālab jau šobrīd tiek meklēts risinājums, lai rastu līdzekļus un lauksaimnieki varētu turpināt strādāt pie savu ideju un projektu attīstīšanas un realizācijas tikpat aktīvi kā līdz šim,” uzsver M.Roze.
“Šis rezultāts arī parāda, cik nenovērtējams ir Eiropas Savienības sniegtais finansiālais atbalsts, un jebkuras šaubas par to, vai mūsu lauksaimnieki ir spējīgi paņemt Eiropas naudu, nu ir pilnībā kliedētas. Latvijas zemnieki pierādījuši, ka, sagatavojot projektus, ir spējuši izpildīt visus kritērijus un prasības pretēji agrāk presē nereti izskanējušajām bažām. SAPARD projektu sagatavošana ir bijis labs treniņš,” secina valsts sekretāre Laimdota Straujuma.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!