• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas atbalstu ES Padomes lēmumam paplašināt vīzu izsniegšanas aizlieguma sarakstu pret Piedņestras reģiona vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2004., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92953

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Republikas un Somijas Republikas sadarbību

Vēl šajā numurā

31.08.2004., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas atbalstu ES Padomes lēmumam paplašināt vīzu izsniegšanas aizlieguma sarakstu pret Piedņestras reģiona vadību

Latvija ir atbalstījusi Eiropas Savienības (ES) Padomes lēmumu par ierobežojošiem pasākumiem pret tā sauktās Moldovas Piedņestras Republikas reģiona vadību, kas paredz vīzu izsniegšanas aizlieguma saraksta attiecināšanu (tiek liegta ieceļošana ES vai tās teritorijas šķērsošana) uz tām Piedņestras reģiona amatpersonām, kas atbildīgas par plašo iebaidīšanas kampaņu pret Piedņestras reģiona latīņu rakstības moldāvu skolu skolotājiem, vecākiem un skolēniem, kā arī par vairāku šo skolu slēgšanu. Lēmums stājās spēkā šā gada 26.augustā.
Latvija aktīvi seko līdzi notiekošajam Moldovas Republikā, tai skaitā Piedņestrā, un ar satraukumu uztvēra Piedņestras reģiona vadības lēmumu slēgt latīņu rakstības moldāvu skolas. Uzskatām, ka skolu slēgšana, lietojot administratīvos līdzekļus un piesaistot tiesībsargājošās institūcijas, neatbilst līdzšinējām vienošanām, kas tika panāktas starp Moldovas un Piedņestras amatpersonām un ir krasā pretrunā ar starptautiskajām cilvēktiesību normām.
Latvija atbalsta aktīvu Eiropas Savienības iesaisti situācijas atrisināšanā, kā arī uzskata, ka viens no pirmajiem konflikta risināšanas soļiem būtu atgriešanās pie status quo skolu jautājumā, kas ļautu pusēm atrast abpusēji pieņemamu risinājumu.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!