• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Nacionālajam akreditācijas birojam - 10. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2004., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/92969

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā sarūk ārstu skaits

Vēl šajā numurā

31.08.2004., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Nacionālajam akreditācijas birojam – 10

Šodien aprit Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja (LATAK) desmit darbības gadi, kuru laikā birojs akreditējis 160 institūcijas. Birojā ir nodarbināti 14 štata darbinieki, kā arī 60 ārštata eksperti, kas specializējas dažādās sfērās.
LATAK prognozē, ka līdz šā gada beigām varētu tikt akreditētas vēl piecas jaunas institūcijas.
Katra valsts ar nacionālajiem normatīvajiem aktiem aizsargā savas valsts iedzīvotājus, to īpašumu un vidi no bīstamu produktu un pakalpojumu ietekmes un produktu viltojumiem. Lai to nodrošinātu, nepieciešamas institūcijas, kas sniegtu neatkarīgu atzinumu par to atbilstību.
Latvijā ir izveidota vienota Eiropas Savienības un starptautiskajiem standartiem atbilstoša nacionālā akreditācijas sistēma, un LATAK novērtē, akreditē un uzrauga testēšanas un kalibrēšanas laboratoriju, sertificēšanas un inspicēšanas institūciju darbu.
Desmit gados notikušas dažādas izmaiņas gan Nacionālajā akreditācijas sistēmā un to reglamentējošajos normatīvajos aktos, gan LATAK juridiskajā statusā. Līdz ar šogad veikto reorganizāciju LATAK darbojas kā valsts aģentūra, kas nodrošina lielāku neatkarību, efektīvāku darbu un profesionālo pilnveidošanos, uzskata LATAK direktors Edmunds Beļskis.

“LV”informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!