• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pase no 15 gadu vecuma vajadzīga visiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2004., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sagatavots likumprojekts par mazākumtautību skolām

Vēl šajā numurā

01.09.2004., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pase no 15 gadu vecuma vajadzīga visiem

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) sagatavojusi divu veidu informatīvās grāmatzīmes, kas ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) palīdzību mācību gada sākumā tiks izdalītas 15 gadus sasniegušajiem skolēniem visās Latvijas skolās.
Grāmatzīmes informē par tiem ar likumu uzlikto pienākumu saņemt personu apliecinošu dokumentu – pasi, sasniedzot 15, nevis 16 gadu vecumu. Izmaiņas stājās spēkā 1.maijā un tika veiktas tādēļ, ka jaunieši darba attiecības var uzsākt jau no 15 gadu vecuma. Jaunā kārtība paredz, ka jauniešiem, kuri sasnieguši attiecīgo vecumu, bet pasi vēl nav saņēmuši, tas jāizdara līdz 2005.gada 1.janvārim.
Savukārt tiem, kas 15 gadus sasniegs šā gada pašā nogalē vai nākamajā gadā, tas ir jāizdara 30 dienu laikā no 15 gadu sasniegšanas.
Dokumenti jāiesniedz PMLP nodaļā atbilstoši reģistrētajai dzīvesvietai. Lai, 15 gadu vecumu sasniedzot, saņemtu pasi, jaunietim jāiesniedz divas fotogrāfijas, dzimšanas apliecība un iepriekšējā pase, ja tāda ir bijusi. Pirms došanās uz PMLP nodaļu vēlams vēlreiz izmērīt savu auguma garumu, jo tas tiks ierakstīts pasē, izvēlēties, vai pasē norādīt savu tautību, kā arī domāt, kā parakstīsities.

Pēc PMLP informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!