• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot skolēnus, vecākus un skolotājus Zinību dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2004., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93041

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot Ata Kronvalda fonda 15. balvu skolotājiem Rīgas pils Ģerboņu zālē 2004.gada 31.augustā

Vēl šajā numurā

01.09.2004., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot skolēnus, vecākus un skolotājus Zinību dienā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga:
1.septembris kā pirmā skolas diena ir skaista tradīcija Latvijā, kas apliecina izglītības vērtību katra cilvēka dzīvē.
Nekas nevar būt par grūtu tam, kurš skaidri zina, ko vēlas sasniegt. Zināšanu ceļš ir pasaule, kuras gājējam jāsastopas ar sevis pārvarēšanu, ar nemitīgu sevis pilnveidošanu, ar mērķiem, kas vienmēr ir augsti, bet reizē arī sasniedzami ar gribasspēku un mērķtiecību. Katras zināšanas, ko iegūstam, ir solis tuvāk izvirzītajam mērķim. Katrs atbalsts un palīdzība, ko sniedzam savam skolēnam vai līdzcilvēkam, ir neatsverama vērtība, kas vairo gaišumu, dzīvesprieku un sekmes.
No sirds sveicu visus tos, kam šī būs pirmā diena skolā, kā arī viņu ģimenes! Skolotājiem un vecākiem kā bērna tuvākajiem līdzgaitniekiem zināšanu ceļā vēlu daudz izturības, izpratnes un mīlestības!

Valsts prezidenta preses dienests

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre:

Katru reizi 1.septembris atnes saviļņojošus brīžus kā skolēniem, viņu vecākiem un pedagogiem, tā visiem tiem, kuri skolas durvis vēruši pirms daudziem gadiem.
Tas nāk ar īpašu svētku sajūtu, ar ziediem, atkalredzēšanās prieku, ar jaunu zinību gaidām, arī rūpēm un rosīgu steigu. Tas vieš cerības un modina atmiņas.
1.septembris ir robežšķirtne, kas cilvēkbērniem paver arvien plašākus apvāršņus, liekot apzināties, ka nākotne piedāvā visdažādākās iespējas – vajag vien spēt tās izmantot.
Šajā dienā es vēlu Latvijas skolēniem uzstādīt augstus mērķus un būt čakliem to sasniegšanā. Pašiem mazākajiem novēlu mācīties no lielākajiem un vienmēr cienīt savus pedagogus. Savukārt skolotājiem – lai pietiek spēka un izturības nodot zināšanas un pieredzi saviem audzēkņiem. Vecākiem – lai ir gandarījums par bērniem un gudrs padoms ikvienā dzīves situācijā.
Mēs mācāmies visu mūžu, un bagāts tas, kam izdodas likt lietā savas zināšanas un allaž papildināt tās, vairojot labo un skaisto ap mums.
Sekmīgu un draudzīgu jauno mācību gadu!

Izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs:

Tikpat nenovēršami kā gadalaiku maiņa ir pienācis jaunā mācību gada sākums. Ilgus mēnešus mēs Izglītības un zinātnes ministrijā un valdībā, kopā ar skolotājiem un pasniedzējiem, skolu direktoriem un augstskolu rektoriem, skolēniem un studentiem, vecākiem un izglītības speciālistiem esam strādājuši, lai 1.septembri mēs visi sagaidītu ar labi padarīta darba sajūtu.
Šis ir pirmais 1.septembris, kuru sagaidu ne tikai kā skolnieces tēvs un Latvijas izglītības sistēmas lietotājs, bet arī kā izglītības un zinātnes ministrs. Tāpēc šo datumu sagaidu ar satraukumu. Un ne velti, jo šajā mācību gadā tiek sāktas vai turpinātas daudzas jaunas iniciatīvas un reformas – notiek izmaiņas mazākumtautību izglītībā, tiek būtiski palielināta pedagogu darba samaksa, stājas spēkā prasības pedagogu izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai, izglītības programmās 1.klasēs tiek ieviesta kristīgā mācība un ētika, pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma palielinām studentu stipendijas.
Šīs ir tikai dažas svarīgākās izmaiņas, kuras vērstas uz izglītības kvalitātes uzlabošanu un kuru vienīgais mērķis ir nostiprināt izglītības lomu ikviena cilvēka dzīvē, lai, pilnveidojoties pašiem, mēs kļūtu par sabiedrības un valsts attīstības virzītājiem.
Novēlu visiem, jauno mācību gadu sākot, būt pacietīgiem, radošiem, nesavtīgiem un atsaucīgiem vienam pret otru, cienīt savu un citu darbu. Tā, lai nākamgad, atskatoties uz aizvadīto mācību gadu, ikviens izglītības jomā strādājošais, vai tas būtu skolēns, students, skolotājs vai Izglītības un zinātnes ministrijas darbinieks, būtu gandarīts par paveikto!
Priecīgu un gaišu Zinību dienu!

Tieslietu ministre Vineta Muižniece:

Septembris ir svētku sajūtas un cerību laiks ikvienam jaunā mācību cēliena sācējam. Pievienojoties laba vēlējumiem visai skolēnu, studentu un pasniedzēju saimei, īpaši sveicu tos studentus, kuri izvēlējušies tiesību zinātnes.
Jurists ir tā sāls, kas lielākā vai mazākā mērā nepieciešama ikvienā dzīves jomā, bet jo īpaši valsts pārvaldē.
Katram studentam un ikvienam augstskolas pasniedzējam novēlu septembrī doties uz mācību iestādi, it kā to darītu pirmo reizi mūžā. Vēlreiz atsaukt atmiņā to sajūtu, tās domas un apņēmību, ar kādu skolā ierodas pirmklasnieks, paturot prātā Zentas Mauriņas teikto: “... ātrāk nekā miesa nonīkst gars, ja to katru dienu nenodarbina, nespodrina, netrenē.”
Novēlu pacietību un atbildības sajūtu mācībspēkiem, savukārt studentiem – būt prasīgiem un radošiem mācību procesā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!