• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas iedzīvotāju nostāju par attīstības palīdzības sniegšanu trūcīgākām un mazāk attīstītām valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2004., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 31.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

02.09.2004., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas iedzīvotāju nostāju par attīstības palīdzības sniegšanu trūcīgākām un mazāk attīstītām valstīm

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas (ĀM) un Apvienoto Nāciju Attīstības programmas (UNDP) Latvijā pasūtītā sabiedriskās domas pētījuma rezultāti rāda, ka divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju atbalsta attīstības palīdzības sniegšanu trūcīgākām un mazāk attīstītām valstīm, lai veicinātu šo valstu sociālo un ekonomisko attīstību.
Gatavojot attīstības sadarbības politikas plānu, ĀM noskaidroja sabiedrības vērtējumu par Latvijas apņemšanos sniegt atbalstu citām pasaules valstīm. Ar UNDP un Kanādas starptautiskās attīstības aģentūras (CIDA) atbalstu šā gada jūnijā sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS veica iedzīvotāju aptauju, kurā noskaidroja attieksmi pret attīstības palīdzības sniegšanu citām valstīm. Pētījuma laikā apzināti arī prioritārie atbalsta reģioni un palīdzības sniegšanas veidi.

Pēc pētījuma rezultātiem, līdzās tradicionālajai palīdzības sniegšanas formai – humanitārajai palīdzībai – iedzīvotāji pozitīvi vērtē attīstības palīdzības sniegšanu – Latvijas zināšanu un pieredzes nodošanu valstīm, kas vēl tikai atrodas sabiedrības demokrātisko reformu procesā un veido tirgus ekonomiku. Kopumā šādas palīdzības sniegšanu atbalsta 67% Latvijas iedzīvotāju. Kā prioritāros sadarbības reģionus iedzīvotāji minējuši Neatkarīgo Valstu Savienības (NVS) valstis, piemēram, Gruziju, Uzbekistānu (27% aptaujāto), kā arī Āfrikas valstis (18% aptaujāto) un Balkānu valstis (16% aptaujāto).
Veiktā pētījuma rezultāti ņemti vērā, izstrādājot Latvijas Republikas attīstības sadarbības politikas rīcības plānu 2005.gadam, kuru drīzumā izskatīs Ministru kabinets. Saskaņā ar plānu paredzēts realizēt sadarbības projektus ar demokrātisko reformu procesa valstīm, kurām var būt noderīga Latvijas valstiskā un nevalstiskā sektora uzkrātā pieredze un zināšanas.
Pētījuma teksts atrodams Ārlietu ministrijas mājaslapā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!