• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apstiprināta medību vadītāju eksaminācijas programma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2004., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93094

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iestājas pret mazo HES radītajiem postījumiem

Vēl šajā numurā

02.09.2004., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apstiprināta medību vadītāju eksaminācijas programma

Valsts meža dienests (VMD) 26.augustā ar ģenerāldirektora rīkojumu apstiprinājis eksaminācijas programmu medību vadītājiem.

Medību likumā noteikts, ka medības ar dzinējiem ir jāvada medniekam, kurš nokārtojis eksāmenu un saņēmis medību vadītāja apliecību. Likums uzdod VMD izstrādāt un apstiprināt eksaminācijas programmu.
Apstiprinātajā eksaminācijas programmā ir vairāk nekā sešsimt jautājumu par medības reglamentējošo normatīvo aktu prasībām, medību vadītāja pienākumiem un tiesībām, medību norises kārtību, drošības tehniku medībās, ieročiem, medījamo dzīvnieku bioloģiju, medību saimniecības pamatprincipiem. Deviņdesmit minūšu garā eksāmenā jāatbild uz sešdesmit jautājumiem. Eksāmens būs nokārtots, ja kļūdaino atbilžu nebūs vairāk par piecām.
“Eksaminācijas programma veidota kā jautājumi ar vairākām atbildēm, no kurām jāizvēlas pareizā. Eksāmena biļetē iekļauto jautājumu kārtība un atbilžu secība var mainīties, tādēļ aicinu potenciālos medību vadītājus nemācīties no galvas pareizo atbilžu numurus, bet censties izprast jautājuma jēgu un sameklēt atbildes literatūrā. Iesaku eksāmenam gatavoties, nepaļaujoties uz jau esošajām zināšanām, un eksāmena laikā rūpīgi izlasīt jautājumus,” teic VMD Medību daļas vadītājs Jānis Baumanis.
Ikviens potenciālais eksāmena kārtotājs var atrast jautājumus ar atbilžu variantiem VMD mājaslapā www.vmd.gov.lv. Tie būs pieejami visās virsmežniecībās.
“Savas zināšanas var pārbaudīt ikviens mednieks. Pie programmas strādāja gan VMD Medību daļas darbinieki un speciālisti no virsmežniecībām, gan mednieku aprindās atzīti biologi, ornitologi un medību saimniecības praktiķi. Šeit ir apkopots tas minimums, ko vajadzētu zināt katram medniekam,” norāda J.Baumanis.
Lai gan līdz šim izsniegtās medību vadītāju apliecības, stājoties spēkā jaunajam Medību likumam, ir derīgas līdz to termiņa beigām, VMD darbinieki aicina medību vadītājus, kuru apliecību derīguma termiņš šogad vēl nebeidzas, tomēr apsvērt iespēju kārtot eksāmenus vēl šogad. Ministru kabineta noteikumos rakstīts, ka no 2005.gada medību vadītāja eksāmenu var kārtot tikai pēc attiecīgu kursu noklausīšanās.
Drīzumā VMD darbinieki pabeigs darbu un apstiprinās arī mednieku eksaminācijas programmu. Tā būs veidota pēc līdzīgiem principiem, un daudzi jautājumi abās programmās būs līdzīgi.

Pēc VMD informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!