• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Medību sezonai atskan tauru skaņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.2004., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93095

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgā sieviešu biznesa līderu sammits

Vēl šajā numurā

02.09.2004., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Medību sezonai atskan tauru skaņas

MEDIBAS1.PNG (107264 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Valsts meža dienesta Medību daļa dara zināmu, ka no 1.septembra Latvijā oficiāli sākas aļņu un staltbriežu medību sezona. Kopumā valstī ir uzskaitīti 13 793 aļņi. Aļņus atļauts medīt līdz 15.decembrim, un šogad drīkstēs nomedīt 3182 dzīvniekus (23%).
Savukārt staltbriežu buļļus medīt atļauts līdz 31.janvārim, bet staltbriežu govis – līdz 31.decembrim. Kopumā Latvijā ir uzskaitīti 26 495 šīs sugas dzīvnieki un nomedīt atļauts 5144 dzīvniekus, kas ir 19% no kopējās populācijas.
VMD pēc iepriekšējo gadu pieredzes domā, ka noteiktais medību limits šogad netiks sasniegts. Tiek nomedīts mazāk, nekā ir atļauts. Pēdējos gados vērojama arī pozitīva tendence – šo sugu dzīvnieku skaits, atgūstoties no deviņdesmito gadu vidus krīzes, stabili palielinās.
Ar 1.septembri Latvijā sākušās arī rubeņu medības. Iepriekš šo putnu medības bija atļautas tikai pavasaros, bet līdz ar iestāšanos Eiropas Savienībā pavasara medības ir aizliegtas. Rubeņiem pagājušogad limits bija 940 putni, bet reģistrēts, ka nomedīti tika 356. Šogad plānots medīt 1133 rubeņus. Tomēr jaunās pieredzes dēļ, ka medības atļautas rudenī, VMD speciālisti izsaka šaubas, vai nomedīto putnu skaits sasniegs pieļaujamo robežu.
Rubeņu medības ilgs līdz 31.oktobrim, līdz šim datumam būs atļautas arī meža irbju un raķeļu medības.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!