• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 31. augusta noteikumi Nr. 758 "Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 23.aprīļa noteikumos Nr.170 "Kārtība, kādā akreditējamas vispārējās izglītības un profesionālās izglītības programmas, izglītības iestādes un eksaminācijas centri"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2004., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93165

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.759

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 2.decembra noteikumos Nr.394 "Dzelzceļa būvnoteikumi"

Vēl šajā numurā

03.09.2004., Nr. 140

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 758

Pieņemts: 31.08.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.758

Rīgā 2004.gada 31.augustā (prot. Nr.51 21.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 23.aprīļa noteikumos Nr.170 “Kārtība, kādā akreditējamas vispārējās izglītības un profesionālās izglītības programmas, izglītības iestādes un eksaminācijas centri”

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 8. un 11.punktu,
15.panta 5.punktu, 27.pantu un 33.panta trešo daļu,
Vispārējās izglītības likuma 4.panta 1.punktu,
Profesionālās izglītības likuma 7.panta 7.punktu,
8.panta 7.punktu un 29.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2002.gada 23.aprīļa noteikumos Nr.170 “Kārtība, kādā akreditējamas vispārējās izglītības un profesionālās izglītības programmas, izglītības iestādes un eksaminācijas centri” (Latvijas Vēstnesis, 2002, 70.nr.; 2004, 16.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

“2. Programmu, izglītības iestādi vai eksaminācijas centru akreditē, pamatojoties uz izglītības iestādes vai eksaminācijas centra dibinātāja vai vadītāja iesniegumu vai tās ministrijas iesniegumu, kuras padotībā ir izglītības iestāde vai eksaminācijas centrs.”

2. Aizstāt 3.punktā vārdu “pieteikuma” ar vārdu “iesnieguma”.

3. Izteikt 4.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

“Komisijā ir ne mazāk kā pieci locekļi – Izglītības un zinātnes ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu pārstāvji.”

4. Izteikt 6.2 punktu šādā redakcijā:

“6.2 Akreditējot izglītības iestādi, kura īsteno profesionālās vidējās izglītības programmas, to akreditē arī atbilstošās profesionālās pamatizglītības, profesionālās ievirzes, arodizglītības, profesionālās tālākizglītības un profesionālās pilnveides izglītības programmām. Akreditējot izglītības iestādi, kura īsteno arodizglītības programmas, to akreditē arī atbilstošās profesionālās tālākizglītības un profesionālās pilnveides izglītības programmām. Akreditējot izglītības iestādi, kura īsteno profesionālās tālākizglītības programmas, to akreditē arī atbilstošās profesionālās pilnveides izglītības programmām.”

5. Papildināt 7.3.apakšpunktu aiz vārdiem “metodiskais un materiāltehniskais nodrošinājums” ar vārdiem “kas ir eksaminācijas centra īpašumā (un to apliecina attiecīgi dokumenti) un”.

6. Izteikt 9.1. un 9.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“9.1. izskata akreditācijas iesniegumu;

9.2. izveido ekspertu komisiju ne mazāk kā triju cilvēku sastāvā;”.

7. Izteikt 9.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

“9.5. sagatavo un izsniedz Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra parakstītu vispārējās izglītības programmas akreditācijas lapu vai speciālās izglītības iestādē īstenotas profesionālās pamatizglītības programmas akreditācijas lapu (1.pielikums), vispārējās izglītības iestādes vai izglītības iestādes, kurā īsteno tikai profesionālās pilnveides vai profesionālās ievirzes izglītības programmas, akreditācijas lapu (2.pielikums), eksaminācijas centra akreditācijas lapu (3.pielikums) vai profesionālās izglītības iestādes akreditācijas lapu (4.pielikums). Ja netiek pieņemts lēmums par programmas, iestādes vai centra akreditāciju, sniedz motivētu rakstisku atteikumu izsniegt akreditācijas lapu;”.

8. Papildināt noteikumus ar 9.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

“9.8. pamatojoties uz izglītības iestādes akreditācijas rezultātiem, var pieņemt lēmumu par tādas pedagoģiskās korekcijas izglītības programmas akreditāciju, kas licencēta uz vienu gadu, ja izglītības iestāde, kas īsteno šādu izglītības programmu, un visas pārējās tās īstenotās izglītības programmas šajā laikposmā ir akreditētas.”

9. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

“10. Ekspertu komisijas sastāvā ir Izglītības un zinātnes ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu pārstāvji, citu ministriju, pašvaldību, darba devēju, profesionālo organizāciju vai sporta federāciju pilnvaroti pārstāvji atbilstoši programmas veidam vai profesionālajai kvalifikācijai.”

10. Aizstāt 11.punktā vārdus “Izglītības valsts inspekcijas pilnvarots pārstāvis” ar vārdiem “Izglītības un zinātnes ministrijas vai tās padotībā esošas iestādes pārstāvis”.

11. Aizstāt 1., 2., 3. un 4.pielikumā vārdus

“Izglītības un zinātnes ministrs ___________________________ ” ar vārdiem
(paraksts un tā atšifrējums)


“Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs ______________________”.
  (paraksts un tā atšifrējums)

Ministru prezidents I.Emsis

Izglītības un zinātnes ministrs J.Radzevičs

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2004.gada 4.septembri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!