• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aktīvi piesakās apgūt Eiropas Sociālā fonda līdzekļus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2004., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93192

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Būs vairāk jāmaksā par prasību iesniegšanu tiesā

Vēl šajā numurā

03.09.2004., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aktīvi piesakās apgūt Eiropas Sociālā fonda līdzekļus

Pirmajiem atklātajiem projektu konkursiem Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzekļu apgūšanai izglītībā Profesionālās izglītības attīstības aģentūra (PIAA) saņēmusi 77 projektu pieteikumus, vakar, 2. septembrī, preses konferencē stāstīja izglītības un zinātnes ministrs Juris Radzevičs. Lielākā daļa – 49 projekti – saņemti pasākumam “Pedagoģiskās korekcijas pro-grammu attīstība un ieviešana”. Savukārt 28 projektu pieteikumi pretendē uz ESF finansējumu pasākumam “Jauniešu ar speciālām vajadzībām integrēšana izglītības sistēmā”.
ESF darbības sākums pieradīja, ka tik pieprasīts daudz vairāk līdzekļu, nekā pieejams. “Mēs redzam, ka jau tagad šīm aktivitātēm trijiem gadiem atvēlētais finansējums ir izsmelts,” teic PIAA direktore Dita Traidās.
Viņa skaidro, ka šobrīd tiek izvērtēti iesniegto projektu pieteikumi. “Pirmos līgumus ar projektu īstenotājiem varētu noslēgt novembrī, bet pati projektu ieviešana varētu sākties janvārī,” prognozēja D. Traidās. Kopumā iesniegto projektu kvalitāte pēc administratīvās pārbaudes esot atzīta kā laba. Arī lielais iesniegto projektu skaits nav pārsteigums. “Mēs prognozējām, ka šīm pir-majām divām aktivitātēm iesniegs 70 – 90 projektus. Prognozes, kā redzams, ir piepildījušās.”
PIAA saskārusies arī ar nepieciešamību koriģēt projektu pieteikumu veidlapas. “Vispirms jāredz, kas ir problemātisks, kas mazsvarīgs, kas svarīgs. Tad arī var lemt par nepieciešamajām izmaiņām. Mēs jau uz nākamo vadības komitejas sēdi virzām izmaiņas projektu pieteikumā un vadlīnijās,” atzīst D. Traidās.
Nākamais, trešais no kopumā deviņiem atklāto projektu konkursiem, pēc D. Traidās teiktā, varētu tikt izsludināts septembra beigās. “Šajā gadā kopumā varētu izsludināt vēl četrus atklāto projektu konkursus. Septembra beigās mēs varētu piedāvāt izsludināt konkursu uz profesionālās orientācijas pasākumiem izglītības iestādēs. Šos projektus būtu svarīgi sākt realizēt nākamā mācību gada sākumā. Savukārt novembra sākumā varētu domāt par konkursa izsludināšanu izglītības programmu uzlabošanā profesionālajā izglītībā un prakses īstenošanā studentiem un profesionālo skolu audzēkņiem. Savukārt decembra sākumā mēs varētu izsludināt augstākās izglītības studiju programmu uzlabošanas atklātos projektu konkursus.”
Ministrs skaidroja, ka četros gados Latvija izglītības jomā no ESF varētu apgūt 45,2 miljonus latu. 61% finansējuma apgūstams atklātajos konkursos, bet 39% – nacionālajās programmās. Finansējums jāapgūst līdz 2008. gada beigām. J. Radzevičs norādīja, ka valdības prioritāte ir sekmīga ES struktūrfondu apgūšana. “ES naudai gan valdība, gan premjerministrs pievērš īpašu uzmanību. Ir jāizmanto mums dotā iespēja.

Ilze Sedliņa, “LV”
ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!