• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrijas 2004. gada 30. augusta rīkojums Nr. 287 "Par atzīšanas plāna sagatavošanas nosacījumiem, pretendējot uz sākotnēji atzītas ražotāju grupas statusu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2004., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93223

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.375

Grozījums Ministru prezidenta 2004.gada 31.augusta rīkojumā Nr.368 "Par atvaļinājuma piešķiršanu A.Slakterim"

Vēl šajā numurā

07.09.2004., Nr. 141

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Zemkopības ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 287

Pieņemts: 30.08.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Zemkopības ministrijas rīkojums Nr.287

Rīgā 2004.gada 30.augustā

Par atzīšanas plāna sagatavošanas nosacījumiem, pretendējot uz sākotnēji atzītas ražotāju grupas statusu

 

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2004.gada 20.aprīļa noteikumiem Nr.338 “Noteikumi par augļu un dārzeņu ražotāju grupu atzīšanas kritērijiem, atzīšanas kārtību, darbības nosacījumiem un darbības kontroli”:

1. Apstiprināt metodiskos norādījumus “Atzīšanas plāna sagatavošanas nosacījumi, pretendējot uz sākotnēji atzītas ražotāju grupas statusu”.

2. Atzīt par spēku zaudējušu Zemkopības ministrijas 2004.gada 6.augusta rīkojumu Nr.270 “Par atzīšanas plāna sagatavošanas nosacījumiem, pretendējot uz sākotnēji atzītas ražotāju grupas statusu”.

Zemkopības ministrijas valsts sekretāre L.Straujuma

 

Pielikums

Metodiskie norādījumi “Atzīšanas plāna sagatavošanas nosacījumi, pretendējot uz sākotnēji atzītas ražotāju grupas statusu”

Pretendējot uz sākotnēji atzītas ražotāju grupas statusu, par atzīšanas plāna paredzētajām un attiecināmajās izmaksās iekļautajām precēm, pakalpojumiem vai darbiem jāveic iepirkuma procedūra saskaņā ar 2004.gada 13.jūlija MK noteikumiem Nr.603 “Noteikumi par iepirkuma procedūrām, kas piemērojamas pasūtītāja finansētiem projektiem”.

I. Attiecināmās izmaksas ražotāju grupas atzīšanas plānā paredzētajiem ražotāju grupas veidošanās un administratīvās darbības atbalsta pasākumiem

1. Darba telpu izmaksas (īre, elektroenerģija, ūdensapgāde un kanalizācija, u.c. komunālie maksājumi).

2. Ražotāju grupai nepieciešamo speciālistu apmaksa (agronomi, mārketinga speciālisti u.c.).

3. Ar informācijas apmaiņu saistītie izdevumi (tālruņa sarunas, internets, pasta pakalpojumi).

4. Sanāksmju un semināru rīkošanas izdevumi.

5. Darba telpu iekārtošanas izdevumi (mēbeles, datori, printeri, tālruņi, faksa aparāti, kopējamie aparāti).

6. Datorprogrammas un to atjaunināšanas izdevumi.

7. Ar ražotāju organizācijas administratīvo darbību saistītas transporta izmaksas (izņemot transportlīdzekļu iegādes izmaksas).

8. Kancelejas preces.

II. Attiecināmās izmaksas ražotāju grupas atzīšanas plānā paredzētajiem investīciju pasākumiem, kas nepieciešami atzīšanas iegūšanai

9. Attiecināmās izmaksas, kas nepieciešamas sākotnēji atzītas ražotāju grupas mērķu sasniegšanai, savu biedru apgādei ar tehniskiem līdzekļiem to produktu šķirošanai, glabāšanai, saiņošanai, tirdzniecībai, kā arī biedru nodrošināšanai ar tehnisko palīdzību videi draudzīgas audzēšanas pieredzes ieviešanā un pielietošanā.

10. Jauna lauksaimniecības tehnika un iekārtas:

10.1. kravu celšanas, kraušanas un specializētā (ar saldēšanas vai mākslīgā klimata iekārtu aprīkota) transportēšanas tehnika un iekārtas;

10.2. datorizētā ražošanas procesa vadības un kontroles tehnika un iekārtas (ieskaitot programmnodrošinājumu);

10.3. atzītās kategorijas produktu pirmapstrādes (sagriešanas, tīrīšanas, mizošanas, žāvēšanas, iepakošanas), šķirošanas, uzglabāšanas, tirdzniecības tehnika un iekārtas;

10.4. enerģētiskās iekārtas un tehnika;

10.5. laboratorijas un kvalitātes kontroles veikšanas tehnika un iekārtas;

10.6. ūdensapgādes un kanalizācijas, apkures un vēdināšanas, notekūdeņu attīrīšanas tehnika un iekārtas;

10.7. mobilie un stacionārie svari;

10.8. specializētā tehnoloģiskā tehnika un iekārtas, kas nepieciešamas projektā noteikto mērķu sasniegšanai.

11. Visas uzskaitītās tehnikas un iekārtu gadījumā par attiecināmiem izdevumiem ir uzskatāmi arī vienreizēji izdevumi, kas saistīti ar šīs tehnikas un iekārtu uzstādīšanu (piemēram, pievienošana elektropadevei, kanalizācijas, ūdensapgādes un ventilācijas sistēmām), lai nodrošinātu to normālu darbību.

12. Atzīšanas plānā apstiprinātās biedru atzītās kategorijas produktu pirmapstrādes uzglabāšanas un tirdzniecības ēku būves, rekonstrukcijas un renovācijas izmaksas, pamatojoties uz līgumiem ar trešajām personām, kas atbildīgas par darbu veikšanu.

13. Atzīšanas plānā apstiprināto biedru atzītās kategorijas produktu pirmapstrādes uzglabāšanas un tirdzniecības ēku būvei, rekonstrukcijai vai renovācijai nepieciešamie būvniecības materiāli saskaņā ar tehnisko projektu.

14. Nekustamā īpašuma (zemesgabala) iegāde, kas nepārsniedz 10% no projekta attiecināmo izdevumu summas un kas ir tieši saistīts ar projekta mērķiem, par kuru ir iesniegts neatkarīga kvalificēta novērtētāja vai oficiālās institūcijas atzinums, kas apstiprina, ka zemes iepirkuma cena nepārsniedz tirgus vērtību. Zemesgabala iegādes gadījumā iepirkuma procedūra nav jāveic.

15. Apspriežu un mācību programmu izmaksas saistībā ar darbības programmas pasākumu īstenošanu, ieskaitot dalībnieku transporta un izmitināšanas izdevumus.

16. Kvalificēta personāla, ražotāju grupas darbinieku vai biedru izmaksas (ieskaitot izmaksātās algas, ja tās sedz ražotāju grupa), kas saistītas ar pasākumiem, kuru mērķis ir uzlabot vai nodrošināt augstas kvalitātes vides aizsardzības līmeni un uzlabot realizācijas rādītājus.

17. Ražotāju grupas zīmolu/preču zīmju reklāma.

18. Jaunbūves, rekonstrukcijas un renovācijas gadījumā attiecīgajiem būvju tipiem ir noteiktas maksimālās izmaksas, kuras drīkst iekļaut atzīšanas plānā, lai varētu to apstiprināt. Saraksts nepieciešamības gadījumā tiks papildināts ar citiem būvju tipiem, kā arī, mainoties tirgus situācijai, tiks koriģētas noteiktās maksimālās izmaksas ES līdzfinansējuma aprēķināšanai.

 

Maksimālās izmaksas līdzfinansējuma aprēķināšanai būvniecības, rekonstrukcijas un renovācijas projektiem galvenajiem ēku tipiem

Nr.

p.

k.

Ēku tipi

Jaunbūve, LVL/m2 no kopējās būvniecības platības (bez PVN)

Rekonstrukcija, LVL/m2 no kopējās būvniecības platības (bez PVN)

Renovācija, LVL/m2 no kopējās būvniecības platības (bez PVN)

1.

Lauksaimniecības nojumes

50

50

30

2.

Lauksaimniecības noliktavas un glabātavas

140

140

84

3.

Augļu un dārzeņu saldētavas un ledus pagrabi

160

160

96

4.

Augļu un dārzeņu pirmapstrādes ēkas

250

250

150

5.

Lauksaimniecības mašīnu un tehnikas garāžas

120

120

72

19. Maksimālo izmaksu aprēķinā ir iekļautas visas ar objekta būvniecību saistītās izmaksas, t.sk. iekšējie un ārējie ūdensvadi, kanalizācija, elektroapgāde un ventilācija, bet nav iekļautas iekārtu izmaksās.

20. Ja izmaksas attiecīgajam būves tipam pārsniegs noteiktās izmaksas, izmaksu starpība jāsedz projekta pieteicējam.

Lauksaimniecības departamenta direktore Z.Bērziņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!