• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsakot līdzjūtību sakarā ar terora aktu Ziemeļosetijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2004., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93248

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot olimpisko medaļu ieguvējus Rīgas pilī 2004.gada 3.septembrī

Vēl šajā numurā

07.09.2004., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsakot līdzjūtību sakarā ar terora aktu Ziemeļosetijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 3.septembrī nosūtīja vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kurā izsaka visdziļāko līdzjūtību valsts iedzīvotājiem saistībā ar nevainīgu cilvēku bojāeju terora aktā Ziemeļosetijas skolā. Vēstulē sacīts, ka Latvija nosoda jebkāda veida terorismu un sērās ir kopā ar bojāgājušo ģimenēm.

Valsts prezidenta preses dienests

Ministru prezidents Indulis Emsis 6.septembrī nosūtījis visdziļākās līdzjūtības apliecinājumus savam kolēģim – Krievijas Federācijas Ministru prezidentam Mihailam Fradkovam sakarā ar traģēdiju Beslanā.
“Ikvienu cilvēku Latvijā ir satraukusi traģēdija, kura pirms dažām dienām notika Krievijas pilsētā Beslanā. Tika izdzēsts simtiem nevainīgu cilvēku dzīvību. Vissāpīgākais šajā notikumā ir tas, ka par terora upuriem kļuva bērni. Bērni tika izmantoti kā līdzeklis politisku mērķu sasniegšanai, un viņu dzīvībai teroristu acīs nebija nekādas vērtības. Nekādi mērķi nevar būt attaisnojums noziegumam, kas tika vērsts pret nevainīgiem bērniem.
Šajā traģiskajā brīdī Latvijas iedzīvotāji ir kopā ar Krievijas tautu. Kā cilvēks un kā Latvijas valdības vadītājs es nosodu gan šo, gan ikviena cita veida vardarbīgu vēršanos pret mierīgajiem iedzīvotājiem. Mūsdienu pasaulē terorismam nav vietas, un starptautiskajai sabiedrībai, kā arī ikvienam no mums ir jābūt pilnīgi skaidrai un nelokāmai nostājai pret to” – teikts I.Emša līdzjūtības vēstulē.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!