• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzrunājot olimpisko medaļu ieguvējus Rīgas pilī 2004.gada 3.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2004., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93249

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties vizītē Nīderlandē un tiekoties ar Nīderlandes karalieni

Vēl šajā numurā

07.09.2004., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzrunājot olimpisko medaļu ieguvējus Rīgas pilī 2004.gada 3.septembrī

Mīļie olimpieši!
Kad mēs tikāmies Atēnās pirms šo olimpisko spēļu sākšanās, es teicu, ka mums nav tiesību no mūsu sportistiem sagaidīt un pieprasīt, lai viņi atgrieztos no Atēnām ar medaļām, tomēr mēs visi, protams, klusībā savās sirsniņās cerējām un ticējām, ka kaut kas Latvijai arī “paspīdēs”. Pateicoties jūsu veiksmei un jūsu sekmēm, pār Latviju tiešām ir nolijis šis sudraba lietus, un man šķiet, ka visu to valstu kopumā, kas piedalījās Atēnu olimpiskajās spēlēs, mēs kā maza valsts varam tomēr justies ļoti gandarīti par savu sportistu veikumu. Lai paskatāmies vien uz dažu labu citu valsti, negribu nevienu vārdā saukt un minēt, bet ir skaidri redzams, ka ļoti lielas valstis ar simt un vairāk miljoniem iedzīvotāju ne tuvu nav pat sasniegušas to līmeni, ko mūsu valsts ar saviem 2,3 miljoniem spējusi paveikt.
Tas ir liels sasniegums, un tam, es domāju, ir daudz iemeslu. Viens no tiem ir olimpiskās un sporta tradīcijas, kas mūsu zemē valda, tamdēļ paldies visiem tiem, kas sporta dzīvi ir vadījuši un veidojuši nu jau ilgu gadu garumā!
Es novēlu, lai visiem, kas interesējas un jūt līdzi sportam un galvenais – tiem, kas sportā strādā, šie panākumi būtu par jaunu iedvesmu arvien turpinātām pūlēm un jauniem centieniem!
Sports ir īpatnējs ar to, ka mēs visi redzam to spozmi, kad ir uzvaras, mēs redzam to spozmi, kad ir saņemta medaļa, un it īpaši jau, protams, olimpiādē, kas kā nekā nāk tikai reizi pa četriem gadiem, tas ir kaut kas rets un īpašs, visas pasaules uzmanība, visas acis bija uz jums un uz to podiju, uz kura jums bija tas gods stāties. Mūsu visu acis un sirdis bija kopā ar jums tad, kad vijās augšā Latvijas karogs, un es kā prezidente vēlos izteikt īpašu paldies jums par to, ka jūs godam aizstāvējāt Latvijas karogu, ka jūs lepni zem tā stāvējāt, ka jūs pasaulē nesāt Latvijas vārdu!
Protams, tā vairāk par visu ir jūsu katra personīgā uzvara, un sportā tas nozīmē ļoti smagu, ilgu un grūtu darbu garu gadu garumā, to vislabāk zina jūsu treneri, kas ar jums ir strādājuši, to vislabāk zina jūsu vecāki un jūsu mīļie. Viņi saprot un zina, cik daudz jums ir bijis jāupurē no tā, ko citi ļaudis sev atļaujas, viņi saprot, ka šis upuris ir bijis mērķtiecība kādam spožam mērķim, ko jūs bijāt paši sev izvirzījuši. Jūsu mērķis ir bijis dabūt to augstāko, ko var sasniegt. Mēs uzskatām, ka sudrabs ir kaut kas brīnišķīgs olimpiādē, četri sudrabi – tas ir vairāk, nekā mēs drīkstētu prasīt vai cerēt. Jūs katrs to glabāsiet līdz mūža galam, bet tas paliek arī mums, Latvijai, tas paliek mums visiem.
Es novēlu, lai jūs būtu par iedvesmu jaunām meitenēm un jauniem zēniem ar to, kas ir cilvēks, kas ir mērķtiecīgs cilvēks un ko sasniegt savā dzīvē! Es novēlu, lai jūs palīdzētu mūsu jauniešiem atrast savā dzīvē arī tādu mērķi un saturu, kādu jūs esat spējuši atrast. Es novēlu, lai šīs sekmes, ko esat ieguvuši, jums dod arī gandarījumu visām tām ļoti smagajām stundām, ko jūs savā sportā esat ieguldījuši, novēlu, lai jums ir turpinātas sekmes, bet vairāk par visu es novēlu, lai savā dzīvē jūs būtu laimīgi. Paldies jums!

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!