• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Palielinās nepieciešamās iztikas naudas summas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2004., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasažieru un pārvadātāju ērtībām

Vēl šajā numurā

07.09.2004., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Palielinās nepieciešamās iztikas naudas summas

TANTUKS.PNG (116706 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka Latvijā turpināja pieaugt iztikas minimumam nepieciešamā naudas līdzekļu summa. Šā gada jūlijā tā sasniegusi 99,47 latus. Starpība starp jūnijā ( Ls 99,31) un jūlijā aprēķināto nepieciešamo naudas daudzumu ir 16 santīmu. Bet salīdzinājumā ar aizvadītā gada šo pašu laika periodu pieaugums ir par 5,33 latiem.
Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka iztikas minimums vasarā Latvijā samazinās, bet šogad tas tikai aug, tāpat kā patēriņa cenas. Gada pirmajā ceturksnī iztikas minimums Latvijā vidēji bija 96,55 lati, otrajā ceturksnī – jau 98,80 latu.
Lielākas kļūst arī vidējās vecuma pensijas. Tomēr šis process ir lēnāks nekā iztikas minimuma kāpums. Vecuma pensijas šogad pirmajā ceturksnī Latvijā vidēji bija 70,44 lati mēnesī - par 3,41 latu vairāk nekā pirmajā ceturksnī un par 6,24 latiem vairāk nekā 2003.gada otrajā ceturksnī. Šā gada otrajā ceturksnī Latvijā vidējā pensija ir 71,3% no iztikas minimuma.
Savukārt strādājošo vidējā bruto darba samaksa šogad otrajā ceturksnī bija vidēji 209 lati mēnesī, kas ir par 13 latiem vairāk nekā pirmajā ceturksnī un par 18 latiem vairāk nekā pērn otrajā ceturksnī. Neto darba samaksa 2004.gada otrajā ceturksnī Latvijā bija 149 lati mēnesī, kas ir par 10 latiem vairāk nekā pirmajā ceturksnī un par 12 latiem vairāk nekā pērn otrajā ceturksnī.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!