• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piešķir dotāciju politiski represētajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2004., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirmie pāļi pasaules līmeņa hokeja hallei

Vēl šajā numurā

07.09.2004., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piešķir dotāciju politiski represētajiem

Tieslietu un finanšu ministri vakar atvēlējuši ikgadējo dotāciju Latvijas Politiski represēto apvienības (LPRA) darbībai.

REPRESETIE.PNG (121802 bytes)
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Tieslietu ministre Vineta Muižniece un finanšu ministrs Oskars Spurdziņš, tiekoties ar LPRA priekšsēdētāju Pēteri Simsonu, apsprieda apvienībai nepieciešamo līdzekļu apjomu un izlietojumu, atvēlot prasītos 7500 latus 2005.gadam.
Dotācija nepieciešama LPRA biroja uzturēšanai un darbības nodrošināšanai, informē P.Simsons. Pie tēriņiem pieskaitāmi arī izdevumi apvienības starptautiskajai sadarbībai ar citu valstu līdzīgām organizācijām un bezmaksas juridisko konsultāciju nodrošināšana politiski represēto cilvēku īpašumu un kompensāciju jautājumos. Pērn LPRA šiem nolūkiem no valsts saņēmusi nepilnus 7000 latu.
Finansējumu LPRA pēdējos divus gadus nodrošina Tieslietu ministrija, kuras kompetencē ir arī politiski represētas personas statusa piešķiršana pretendentiem. Iepriekš ar naudas līdzekļu piešķiršanu apvienībai nodarbojās Labklājības ministrija. LPRA ik gadu iesniedz iecerēto projektu tāmi un atskaiti par iepriekšējās dotācijas izlietojumu.
1989.gadā izveidotā LPRA šobrīd pārstāv ap 23 000 biedru un ietver 52 reģionālās nodaļas. Biedra naudas apjoms precīzi nav noteikts. Šā gada sākumā Latvijā kopumā reģistrēts 23 000 personu, kas cietušas no komunistiskā režīma, un 4000, kuras represējis vācu nacistiskais režīms. Pēdējie ir labāk nodrošināti, jo par savām ciešanām saņem Vācijas izmaksātas kompensācijas. Savukārt prasība par līdzīgu kompensāciju izmaksu no Krievijas joprojām tiek uzturēta, tiesa, bez vērā ņemamiem panākumiem.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!