• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Norvēģijas vēstnieka atvadu vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas biedra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2004., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot vēstnieku Spānijā

Vēl šajā numurā

08.09.2004., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Norvēģijas vēstnieka atvadu vizīti pie Saeimas priekšsēdētājas biedra

6.septembrī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis tikās ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Janu Veselu-Hegu, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Saeimas priekšsēdētājas biedrs A.Ārgalis izteica patiesu prieku par iespēju tikties ar Norvēģijas vēstnieku un augstu novērtēja J.Vesela-Hega ieguldījumu Latvijas un Norvēģijas savstarpējo kontaktu veicināšanā ekonomikā, kultūrā, izglītībā, tūrismā un citās jomās. A.Ārgalis pateicās arī par Norvēģijas neatsveramo konsultatīvo, materiālo un morālo atbalstu mūsu valsts ceļā uz Eiropas Savienību, kā arī pārejā uz tirgus ekonomiku. Viņš uzsvēra, ka pagājušajā gadā Norvēģijas investīcijas Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā veidoja 163,2 miljonus ASV dolāru, ierindojot Norvēģiju ceturtajā vietā lielāko investētājvalstu sarakstā.
J.Vesels-Hegs, atskatoties uz trim vēstnieka amatā Latvijā pavadītajiem gadiem, pauda gandarījumu par Latvijas sasniegto šajā laikā un abu valstu labajām attiecībām.
Norvēģijas vēstnieks arī atzinīgi novērtēja Latvijas sasniegumus Norvēģijas divpusējā finanšu instrumenta izveidē laikā no 2004. līdz 2009.gadam, kas nodrošinās pieeju Eiropas vienotajam tirgum un sekmēs ekonomiskās un sociālās atšķirības izlīdzināšanos Eiropas ekonomiskās telpas ietvaros. J.Vesels-Hegs izteica pārliecību, ka saprašanās memorands finanšu instrumenta darbības uzsākšanas nodrošināšanai tiks parakstīts jau šā gada rudenī.
Sarunas gaitā skartas arī Latvijas un Norvēģijas sadarbības padziļināšanas iespējas tūrisma jomā. A.Ārgalis atzīmēja, ka līdz šim mūsu valstij ar Norvēģiju sadarbība tūrismā atbildīgo valsts institūciju līmenī nav notikusi, tomēr tā būtu attīstāma, veicinot arī valsts un pašvaldību institūciju un tūrisma profesionālo organizāciju sadarbību. Norvēģijas vēstnieks savukārt akcentēja norvēģu lielo interesi par Latvijas kultūru un vēsturi, ko veicina arī sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Norvēģijā rīkotie darba semināri un prezentācijas tūrisma iespēju popularizēšanai Latvijā.
Sarunas dalībnieki pārrunāja arī iekšpolitisko situāciju Latvijā.
Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājas biedrs Norvēģijas vēstniekam pasniedza piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!