• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Telekomunikāciju nozarē - attīstība, konkurence, jauni pakalpojumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2004., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tūristi meklē ceļu uz Latviju

Vēl šajā numurā

08.09.2004., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Telekomunikāciju nozarē – attīstība, konkurence, jauni pakalpojumi

20. un 21.septembrī Rīgā noritēs sestais Baltijas jūras reģiona sakaru forums, kas uzskatāms par nozīmīgu notikumu telekomunikāciju nozarē. Pasākuma priekšvakarā nozares pārstāvji un speciālisti sprieda par šābrīža aktualitātēm un problēmām, kā arī informēja par nākotnes plāniem.

SAKARI.PNG (96719 bytes)
VAS “Latvenergo” filiāles “Latvenergo Telekomunikācijas” direktors Voldemārs Plavoks, SIA “Lattelekom” galvenais izpilddi rektors Nils Melngailis un Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis sarunā par telekomunikāciju nozares nākotni
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis norādīja, ka šis gads bijis pārmaiņām un nozīmīgiem notikumiem bagāts – izdarīti grozījumi Elektronisko dokumentu likumā (“LV” 13.05.2004.), noslēgts Latvijas valsts mierizlīgums ar koncernu “Telia Sonera”. Vairāki Latvijas telekomunikāciju uzņēmumi paplašinājuši savu darbību, piedāvājot klientiem bagātāku pakalpojumu klāstu. J.Lelis arī atzīmēja, ka Baltijas valstu telekomunikāciju attīstības tempi atbilst desmit procentiem gadā, turpretim vairumā Rietumeiropas valstu attīstība norit divu vai trīs procentu robežās.
Ieņēmumu ziņā visveiksmīgākā Latvijas sakaru operatora, SIA “Latvijas mobilais telefons” (“LMT”) prezidents Juris Binde atzīmēja, ka dažās ārvalstīs mobilo tālruņu lietotāju īpatsvars tuvojas 100 procentiem, bet tas liecina, ka krietnam skaitam abonentu ir vairākas SIM kartes un vairāki numuri. J.Binde norādīja, ka viena abonenta sarunu minūšu skaits daudzās valstīs ir krietni mazāks par Latvijas abonentu vidējo sarunu laiku, jo ārvalstīs daudzi abonentu numuri tiek izmantoti ļoti reti. Viņš atgādināja, ka Latvijas tālruņu sakaru tīklā trūkst brīvu numerācijas resursu. Tiek spriests par iespējamo astoņzīmju numuru ieviešanu.
SIA “Baltkom TV” komercdirektors Juris Ķezbers pastāstīja, ka uzņēmums klientiem piedāvā šobrīd vispieprasītākos pakalpojumus, proti, televīzijas un interneta pieslēgumus, kā arī balss pārraidi telefona tīklā. Vislielākais pieprasījums, sacīja J.Ķezbers, šobrīd ir pēc kabeļtelevīzijas un interneta pieslēguma nodrošināšanas, turklāt šo pakalpojumu komplekta izmantošana abonentam var izrādīties pat līdz 50 procentiem lētāka nekā atsevišķa interneta vai televīzijas abonēšana.
Savukārt valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” filiāles “Latvenergo telekomunikācijas” direktors Voldemārs Plavoks pauda cerību, ka drīzumā tiks noslēgts starpsavienojuma līgums ar SIA “Lattelekom”, kas ļaus “Latvenergo telekomunikācijām” saviem klientiem piedāvāt balss pārraides pakalpojumus. Šobrīd uzņēmums veic datu pārraidi visu Baltijas valstu teritorijā.
SIA “Lattelekom” galvenais izpilddirektors Nils Melngailis uzsvēra: raksturīga pasaules telekomunikāciju tirgus tendence ir balss pārraides un interneta pakalpojumu apvienošana. Lielākais traucēklis šādu pakalpojumu plašai ieviešanai Latvijā ir mūsu valsts ļoti mazais tirgus, kas neļauj paredzēt drošus ienākumus un investīciju rentabilitāti. Taču, kā norādīja N.Melngailis, balss pārraides un interneta pakalpojumu cenas turpinās kristies, jo konkurence šajā jomā pieaug.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!