• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas un Bulgārijas Valsts kontroles sadarbosies. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2004., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93314

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mācību grāmatām būs jauni saimnieki

Vēl šajā numurā

08.09.2004., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas un Bulgārijas Valsts kontroles sadarbosies

Vakar Latvijas Valsts kontrole noslēdza sadarbības līgumu ar Bulgārijas Valsts kontroli, kuras delegācija 7. un 8.septembrī uzturas vizītē Latvijā.

VK2.PNG (102984 bytes)
Sadarbības līgumu paraksta Latvijas Valsts kontroles vadītājs Raits Černajs un viņa Bulgārijas kolēģis Georgi Nikolovs
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Sadarbības līgums noslēgts, pamatojoties uz Starptautiskās augstāko kontrolējošo institūciju organizācijas un Eiropas augstāko kontrolējošo institūciju organizācijas partnerības principiem un vēlmi pilnveidot valsts finanšu līdzekļu revīziju un tās efektivitāti abās valstīs, informē valsts kontroliera padomniece Indira Ozola. Līgums paredz sadarbību informācijas apmaiņā, kas skar tādas jomas kā likumdošanas aktu ierosinājumi attiecībā uz valsts līdzekļu revīziju, saikne ar parlamentu, valsts institūcijām, sabiedrību. Sadarbība paredzēta arī personāla kvalifikācijas celšanā, darba metodoloģijas uzlabošanā, kā arī tehniskās, juridiskās, finanšu, zinātniskās informācijas un dokumentācijas apmaiņā.
Latvija, kura līdzīgus līgumus jau 90.gadu beigās noslēgusi ar Igauniju un Lietuvu, Valsts kontroles sadarbības aktu ar Bulgāriju paraksta jau kā Eiropas Savienības (ES) valsts institūcija. Tādējādi Bulgārija, kas pašlaik pretendē uz iestāšanos ES, rod iespēju apgūt nepieciešamo pieredzi Valsts kontroles darbībā.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!