• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Noteikti 2005.gada budžeta mērķgriesti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2004., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93376

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pašvaldības iebilst pret internātskolu pārņemšanu

Vēl šajā numurā

09.09.2004., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Noteikti 2005.gada budžeta mērķgriesti

Ministru kabinets ir apstiprinājis mērķgriestus nākamā gada valsts budžeta izdevumiem. Budžeta fiskālais deficīts nepārsniegs 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP).
Ministru prezidents Indulis Emsis uzskata, ka šāds budžeta deficīta līmenis ir disciplinējošs un, ja būs nepieciešams, tiks samazināti kādi no plānotajiem tēriņiem, lai deficīta līmenis nepārsniegtu 2%.
Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš žurnālistus informēja, ka nākamgad valsts pamatbudžeta izdevumi tiek plānoti 2,1 miljarda latu vērtībā. Savukārt sociālā budžeta izdevumi tiek plānoti 663 miljoni latu.
Ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm līdz 15.septembrim Finanšu ministrijā jāiesniedz savi priekšlikumi nākamā gada valsts budžetam. Ministrija tos apkopos, un iecerēts, ka valdības komiteja sagatavoto nākamā gada valsts budžeta likumprojektu izskatīs 20.septembrī.
Savukārt 21.septembrī par budžetu varētu lemt valdība, lai līdz 1.oktobrim to varētu iesniegt izskatīšanai Saeimā.
Finanšu ministrs informēja, ka budžeta prioritātes būs lielāki pabalsti māmiņām pēc bērna piedzimšanas, kā arī lielākas skolotāju, tiesnešu un prokuroru algas. Atbilstoši prasībām ir palielināts finansējums valsts aizsardzībai un integrācijai NATO, kuram apmēram jābūt 2% līmenī no IKP.
Kā priekšfinansējumu Eiropas Savienības struktūrfondu finansētajiem projektiem nākamā gada budžetā plānots paredzēt vairāk nekā 100 miljonus latu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!