• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dabas parks, arī Papē, ir saglabājama teritorija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2004., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93385

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Divu miljonu robeža pārkāpta, tūrisma attīstība turpinās

Vēl šajā numurā

09.09.2004., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dabas parks, arī Papē, ir saglabājama teritorija

Šobrīd notiekošais Papes dabas parkā mani šokē – pirmo reizi dzirdu, ka dabas parkā uzdrošinās būvēt dzīvojamo māju kompleksu.
Dabas parks pēc savas būtības ir apzināti saglabāta dabas teritorija, kurā neiejaucas cilvēks ar tehnoloģijām. Tas dod iespēju veldzēties ekoloģiski tīrā vidē. Mūsdienās arvien mazāk paliek nepiesārņotas dabas, un, to kompensējot, mēs visi tiecamies pēc veselīgiem produktiem. Dzīvojamais kvartāls dabas parkā ir tas pats, kas naftas pleķis jūrā. Kurš gribēs tādā peldēties?
Arī Rīgas piena kombināts šogad investēja Papes dabas parka attīstībā, izveidojot parkā 30 ha lielu aploku – ganības savvaļas govīm – tauriem, uzstādot informatīvo stendu parka apmeklētājiem, kā arī izdodot pastkarti un bukletu, kurā rodama sīkāka informācija par govju priekštečiem.
Cilvēki ir tik ļoti atraduši no dabas, ka iespēja tuvumā aplūkot dzīvniekus, pastaigāt pa cilvēku neskartu dabas teritoriju ir īsta bauda un relaksācija.
Kādēļ būtu jāatņem mums iespēja izbaudīt neskartu, tīru Latvijas dabu?
Sazinoties ar Papes ezera projekta direktoru Intu Medni, kurš ir atbildīgs par Papes dabas parku, uzzināju, ka sākto būvniecību ir devusies skatīt Vides valsts inspekcija, Reģionālā vides pārvalde un Liepājas rajona pašvaldību apvienotā būvvalde. Sekosim situācijas vērtējumam un cerēsim, ka speciālisti nepieļaus neiedomājamu celtniecību dabas parkā.
Pretējā gadījumā arī Rīgas piena kombināts iestāsies par būvdarbu nepieļaušanu Papes dabas parkā, lai saglabātu Latvijā vietu, kur veldzēties tīrā rīta rasā.

Jānis Skvarnovičs,

Rīgas piena kombināta ģenerāldirektors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!