• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Divu miljonu robeža pārkāpta, tūrisma attīstība turpinās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2004., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija izšķiras samazināt karavīru skaitu Irākā

Vēl šajā numurā

09.09.2004., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Divu miljonu robeža pārkāpta, tūrisma attīstība turpinās

6. septembrī caur Grenctāles robežpunktu Latvijā iebrauca tūristu autobuss, kurā atradās vairāk nekā četrdesmit viesu no ASV. Viņu vidū bija arī Beverlija Eitkena no Mičiganas štata, kura pat nenojauta, ka viņas trīs dienu ilgā vizīte kļūs par nozīmīgu notikumu nelielās Baltijas valsts ekonomikā.

TURISTE3.PNG (106476 bytes)
Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Uldis Vītoliņš un ekonomikas ministrs Juris Lujāns sveic tūristi no ASV Beverliju Eitkenu
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Mūsu valsts Ekonomikas ministrijas, Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) un Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) speciālisti bija precīzi aprēķinājuši, ka tieši šajā dienā Latvijas robežu šķērso tās 2004.gada divmiljonais ārvalstu viesis. Kuram no amerikāņu tūristu pulka šis tituls piešķirams, tika noteikts, rīkojot viktorīnu. Tajā pārbaudīja mūsu valsts viesu erudīciju jautājumos par Latviju.
Ekonomikas ministrs Juris Lujāns pauda prieku un gandarījumu par panākumiem tūrisma nozares attīstīšanā un norādīja, ka viesu skaits apliecina ārvalstu iedzīvotāju interesi par Latviju. Viņš uzsvēra, ka pirmo reizi jau septembra sākumā mūsu zemi apmeklējis tik liels tūristu skaits, tāpēc arī divmiljonā viesa ierašanās uzskatāma par zīmīgu notikumu valsts dzīvē. Un, kā sacīja ministrs, sasniegtais rezultāts ļauj droši gaidīt, ka līdz gada beigām Latvijā būs viesojušies jau trīs miljoni ārvalstu tūristu. J. Lujāns uzsvēra, ka tūrisms beidzot kļuvis par strauji augošu tautsaimniecības nozari, taču arī atzina: lai piesaistītu lielāku tūristu skaitu, vēl daudz darāms infrastruktūras un servisa uzlabošanā.
Arī TAVA direktors Uldis Vītoliņš norādīja – tūrismā ir vērts investēt līdzekļus, savukārt CSP priekšniece Aija Žīgure atzīmēja, ka palielinājies tūristu vidējais viesošanās laiks Latvijā. Vēl nesen vairums viesu mūsu zemē uzturējās divas vai trīs dienas, tagad tūristi mēdz ciemoties vidēji 4 – 7 dienas.
Uz būtisku tūrisma aspektu uzmanību vērsa Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš. Viņš atgādināja, ka tūrists ir cilvēks, kurš pēc ceļojuma atgriežas mājās, lai draugiem un tuviniekiem pastāstītu par redzēto un piedzīvoto. Tas nozīmē, ka šogad jau divi miljoni cilvēku dažādās pasaules valstīs varēs dalīties atmiņās par Latvijas apmeklējumu. O. Kalniņš uzsvēra, ka tāpēc īpaši svarīgi, lai Latvijas viesi aizvestu līdzi skaistas atmiņas un iespaidus.
Šķiet, ka B.Eitkenai skaistu atmiņu netrūks, – ar simboliskām veltēm viņu svinīgi sveica Latvijas ekonomikas ministrs un citas valsts institūcijas un tūrisma biznesu pārstāvošas personas. B.Eitkena pauda priecīgu pārsteigumu par izrādīto uzmanību un pateicās par jauko ceļojumu. Divmiljonā Latvijas viešņa atzina: mūsu valstī viņa jutusies gaidīta.

Juris Bārtulis, “LV”

juris.bartulis@vestnesis.lv  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!