• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par stimuliem uzņēmējdarbības veicināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2004., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93393

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzsverot kvalitatīvas izglītības un intelekta attīstības nozīmi

Vēl šajā numurā

09.09.2004., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par stimuliem uzņēmējdarbības veicināšanai

Pirmdien, 6.septembrī, Tautsaimniecības vienotās stratēģijas un attīstības padomes (TVSAP) sēdē tika izskatīts jautājums par uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) stimuliem uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, kā arī uzklausīts ziņojums par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) ekonomisko pārstāvniecību juridisko statusu un darbības virzieniem un ziņojums par Eiropas Savienības struktūrfondu ieviešanas gaitu.
TVSAP izvērtēja valsts nodokļu politikas izvērtēšanai izveidotās darba grupas sagatavotos priekšlikumus UIN atvieglojumu sistēmas optimizēšanai. Pēc diskusijas tika nolemts atbalstīt priekšlikumu noteikt jaunu UIN stimulu – ieviest papildu koeficientu pamatlīdzekļu nolietojuma norakstīšanai, lai tādējādi veicinātu investīcijas jaunās ražošanas iekārtās un tehnoloģijās. Sēdes dalībnieki vienojās, ka papildus būtu jāizvērtē šāda koeficienta optimālais lielums un piemērošanas kārtība.
Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers, atbalstot minēto priekšlikumu, atkārtoti uzsvēra, ka arī jautājumu par UIN likmes samazināšanu no 15% uz 12,5% ar 2006.gadu jāturpina vērtēt kā potenciāli nozīmīgu stimulu ārvalstu investīciju piesaistē un faktoru, kas veicinās nodokļu ieņēmumu palielināšanu. Tāpat arī jāizvērtē jautājums par fiksētas nodokļa likmes ieviešanas iespējām mazajiem uzņēmumiem, lai tādējādi tiem atvieglotu nodokļu uzskaiti un administrēšanu.
Uzklausot LIAA direktora Jura Kanela ziņojumu par LIAA ekonomisko pārstāvniecību darbību, TVSAP nolēma atbalstīt ierosinājumu par diplomātiskā statusa piešķiršanu LIAA pārstāvniecību vadītājiem, lai nodrošinātu efektīvāku pārstāvniecību darbu. Šobrīd darbojas septiņas LIAA pārstāvniecības Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Zviedrijā, Nīderlandē, Krievijā un Kazahstānā, bet līdz šā gada beigām LIAA plāno atvērt pārstāvniecības arī Norvēģijā un Dānijā.
TVSAP uzklausīja arī Finanšu ministrijas sagatavoto ziņojumu par Eiropas Savienības struktūrfondu ieviešanas gaitu. Lai nodrošinātu sekmīgu fondu apgūšanu, uzsvērta nepieciešamība paredzēt pietiekamu līdzfinansējumu nākamā gada valsts budžetā. TVSAP arī turpmāk aicinās ES struktūrfondu ieviešanu administrējošās institūcijas sniegt pārskata ziņojumus.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!