• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2004., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93474

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad Latvijas liktenis bija politisko lielvaru krustcelēs

Vēl šajā numurā

10.09.2004., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Vācu “Die Welt”: “Traģēdija Beslanas skolā kļuvusi par drāmu, kas attiecas uz mums visiem. Tā Krieviju tuvināja Eiropai un ASV, bet vai uz ilgu laiku? Mums jānoskaņojas uz milzu impērijas interesēm, pie kurām vispirms pieder impērijas vienotība un, Putina skatījumā, arī 25 miljonu aiz robežām dzīvojošo “Krievijas bērnu” liktenis... Taču nākotnes labā ir jāturpina valsts modernizācija – ne tikai tehniskā un sociālā ziņā, bet arī dvēseliskā. Lai atlantiskajai sistēmai un Rietumiem būtu nākotne, Eiropas ārējai un drošības politikai nav lielāka uzdevuma kā panākt ar Krieviju konstruktīvu un ilgstošu līdzsvaru.”

Poļu “Gazeta Wyborcza”: “Pēc Putina sarunas ar Rietumu mediju pārstāvjiem krievu eksperti ir pārliecināti, ka Krievija savu politiku Čečenijā nemainīs. Daļa komentētāju nosoda Putina nepiekāpīgo nostāju, taču citi, kas ir tuvi Kremlim, uzskata, ka prezidents rīkojas pareizi. “

Franču “La Liberation”: “Bijušais Čečenijas kultūras ministrs Ahmets Zakajevs, kuru Krievijas amatpersonas pasludinājušas par teroristu, pašlaik kā bēglis atrodas Londonā. Viņš stāsta par izsūtījumā esošo čečenu pūliņiem izvairīties no asiņainajiem notikumiem Beslanā.”

Krievijas “RIA Novosti”: “Par politiska risinājuma iespējas meklēšanas nepieciešamību Čečenijā paziņojis ASV Valsts departamenta oficiālais pārstāvis Ričards Baučers, uzsverot, ka ASV pamatnostādne paliek nemainīga.”

Franču “Le Figaro”: “Neraugoties uz sākto polemiku ar Maskavu, ķīlnieku krīzes gaita Beslanā neko būtiski nemainīs ES un Vladimira Putina Krievijas attiecībās. Veco un jauno ES dalībvalstu viedoklis par traģēdiju Beslanā ir atšķirīgs.”

Britu “The Independent” komentē Krievijas prezidenta attieksmi un izteikumus par Beslanas ķīlnieku krīzi, Čečenijas problemātiku un starptautiskās sabiedrības lomu, arī pret Rietumiem vērsto kritiku par “dubultajiem standartiem” attieksmē pret terorismu, uzsverot, ka Krievija neaicina rietumu valstis vest sarunas, piemēram, ar Osamu bin Ladenu.

Poļu “Rzeczpospolita”: “Prezidents Lukašenko ir paziņojis, ka vienlaikus ar parlamenta vēlēšanām oktobrī notiks arī referendums par jauno konstitūciju, kas ļautu viņam atkal izvirzīt savu kandidatūru pēc diviem gadiem paredzētajās prezidenta vēlēšanās. Par vienu no saviem svarīgākajiem sasniegumiem Lukašenko uzskata to, ka viņa valdīšanas laikā Baltkrievijā nav noticis neviens teroristu uzbrukums.”

Krievijas “Ria Novosti”: Saistībā ar septembra sākumā Latvijā notikušajām protesta akcijām pret skolu reformu Krievijas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka ne Krievijas puse, ne arī krievu tautieši Latvijā nemana pozitīvu dinamiku “zināmo problēmu ar krievvalodīgo iedzīvotāju tiesībām” risināšanā pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā. Paziņojumā teikts: “Tieši pretēji, Latvijas valdība atklāti parāda nevēlēšanos ievērot attiecīgās ANO, ES un EDSO rekomendācijas”.

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!