• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts apmaksās juridisko palīdzību trūcīgiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2004., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93478

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

10.09.2004., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts apmaksās juridisko palīdzību trūcīgiem

Vakar Saeimā par opozīcijas deputātu sagatavoto Valsts apmaksātas juridiskās palīdzības likumprojektu nobalsoja visas Saeimas opozīcijas partiju frakcijas – kreisi orientēto partiju pārstāvji, partija “Jaunais laiks” un apvienības “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” deputāti.
Juridiskā palīdzība Latvijas pilsoņiem, kuri nevar atļauties algot advokātu, tiktu sniegta, izmantojot valsts apmaksātu zvērinātu advokātu pakalpojumus. Valsts apmaksātu juridisko palīdzību saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par trūcīgām atzītām personām 90% apmērā civillietās un administratīvajās lietās. Ja persona tomēr nav atzīstama par trūcīgu, bet pēc tās iesniegtajiem dokumentiem un lietas materiāliem ir redzams, ka cilvēks nevar atļauties aizstāvēt savas tiesības citādi, kā saņemot juridisko palīdzību, Tieslietu ministrija var lemt piešķirt daļēju juridisko palīdzību. Juridisko palīdzību varēs saņemt Latvijas Republikas pilsoņi arī tad, ja strīds tiek izskatīts citā ES dalībvalstī, un ES pilsoņi, ja strīds tiek izskatīts Latvijā. Tieslietu ministrija sola, ka līdz šā gada beigām likumprojekts noteikti tikšot sagatavots un iesniegts valdībā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!