• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Skolēnu drošība uz ielas uzlabojusies. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2004., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93479

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 10.septembrī

Vēl šajā numurā

10.09.2004., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Skolēnu drošība uz ielas uzlabojusies

MASINA.PNG (23966 bytes)Pirmā mācību gada nedēļa, vērtējot saistībā ar skolēnu iekļūšanu ceļu satiksmes negadījumos, pagājusi salīdzinoši mierīgi. Paralēli risinājušās arī satiksmes drošības kampaņas un izglītojošas akcijas skolās.

Šogad no 1. līdz 6.septembrim ceļu negadījumos visā valstī iesaistīti pieci bērni vecumā no 7 līdz 14 gadiem, informē Valsts policijas Ceļu policijas pārvaldē. Salīdzinot ar šo laika posmu pērnā gada septembrī, tas ir par 10 satiksmes incidentos iesaistītiem skolēniem mazāk.
No pirmajā mācību nedēļā satiksmes negadījumos iesaistītajiem skolēniem bojā gājis nav neviens, miesas bojājumus guvuši četri, bet viens bērns izkļuvis sveikā bez traumām. Trīs no minētajiem skolēniem cietuši kā gājēji, bet pārējie vadījuši velosipēdu. Trīs gadījumos satiksmes noteikumu pārkāpēji bijuši paši skolēni. Savukārt no pērn pirmajā mācību gada nedēļā 13 ceļu negadījumos iesaistītajiem 15 skolēniem 12 bija guvuši miesas bojājumus, 13 pārkāpuši satiksmes noteikumus, bojā gājis nebija neviens.
 

IELBERNI.PNG (127845 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Lai arī padziļinātu pētījumu par satiksmes negadījumiem septembra pirmajā nedēļā un to saistību ar skolēniem pagaidām nav, incidentu skaita samazināšanās vedina domāt, ka attaisnojušies dažādie drošības pasākumi, no kuriem vairāki turpinās joprojām. Redzamākā no tām ir skolēnu vecāku un vecāko klašu audzēkņu brīvprātīgās patruļas, kas jaunāko klašu bērniem palīdz droši šķērsot ielu pie izglītības iestādēm. Pašlaik arī Ceļu policijas un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) darbinieki apmeklē skolas un izglīto bērnus drošības jautājumos. Šonedēļ, kā informē CSDD, katrs Latvijas pirmklasnieks akcijas “Esi drošs, bet piesardzīgs” laikā no 13. līdz 17.septembrim saņems “Unibankas” atstarotājus un informatīvu bukletu par satiksmes drošību bērniem un viņu vecākiem, savukārt skolas visā valstī saņemšot plakātu “Kā šķērsot ceļu”. CSDD sagatavojusi arī mācību filmas, kuras tikšot dāvinātas visām skolām. Mācību filma “Drošība” paredzēta sākumskolas audzēkņiem, bet “Rullē droši” – velosipēdistiem. Pēdējās sagatavošanai finansējums nācis no sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu veicošo kompāniju līdzekļiem, no kuriem zināmu daļu šo apdrošināšanas veidu reglamentējošais likums paredz novirzīt satiksmes drošības veicināšanai.

Pērn septembris bija “melnākais” mēnesis gadā, kad satiksmes negadījumos tika ievainoti un bojā gāja kopā 49 bērni.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!