Noteikts labākais kefīrs un kausētais siers
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV” |
Starptautiskajā izstādē “Riga
Food”, kurā piedalās 557 uzņēmumi no 33 valstīm, ir paziņoti
labākā kefīra un kausētā siera ražotāji. Tie noskaidroti izstādes
laikā notiekošajos pārtikas produktu konkursos. Kausēto sieru
konkursam bija pieteikušies pieci Latvijas piena pārstrādes
uzņēmumi, vērtēšanai iesniedzot 14 kausētā siera paraugus.
Savukārt kefīra konkursam dalību bija pieteikuši desmit piena
pārstrādes uzņēmumi. Žūrijas vērtēšanai nodoti 12 kefīra
paraugi.
Kefīru konkursā par garšīgāko un labāko atzīts a/s “Valmieras
piens” ražotais kefīrs. 2.vieta – a/s “Tukuma piens”, 3.vieta –
a/s “Cesvaines piens” ražotajiem kefīriem.
Savukārt starptautiskā kausētā siera konkursa uzvarētājs un
1.vietas ieguvējs ir a/s “Rīgas piensaimnieks” par ražoto kausēto
sieru “Dzintars” ar sēnēm. 2.vietu ieguva a/s “Latgales piens”
par kausēto sieru “Čedariņš”, bet 3.vietu – a/s “Smiltenes piens”
par kausēto sieru “Labais” ar krabjiem.
Starptautiskos un nacionālos izcilas kvalitātes pārtikas produktu
konkursos kopš 1997.gada par “Riga Food” “Grand
prix” un medaļām ir sacentušies dažādu dzērienu, maizes,
siera, biezpiena, krējuma, majonēzes, kečupu, konservētu gurķu,
cukurotu augļu, ogu izstrādājumu un zivju konservu ražotāji.
“LV” informācija