• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ārlietu padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2004., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93488

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kostarikas valdības delegācijas vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

10.09.2004., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ārlietu padomes sēdi

Vakar, 9.septembrī, ārlietu ministrs Artis Pabriks sasauca Ārlietu padomes sēdi, lai pārrunātu vairākus aktuālos Latvijas ārpolitikas jautājumus.
Tikšanās laikā ministrs ar klātesošajiem Latvijas ārpolitikas ekspertiem apmainījās ar viedokļiem par Latvijas pozīcijām Eiropas Savienības Tuvo kaimiņu politikā. Visi bija vienisprātis, ka Latvijai jāieņem aktīva loma demokrātisko reformu veicināšanā kaimiņvalstīs, aizstāvot aktīvākas Eiropas Savienības politikas īstenošanu Austrumeiropā.
Ministrs informēja par gaidāmo Turcijas ārlietu ministra Abdulaha Gila oficiālo vizīti, uzsverot, ka Latvija ir ieinteresēta pilnveidot attiecības ar Turciju kā nozīmīgu reģiona valsti. Viņš apliecināja, ka šogad Turcijā plānots atvērt Latvijas vēstniecību. Klātesošie eksperti vērsa uzmanību uz jautājumu par sarunu uzsākšanu ar Turciju dalībai Eiropas Savienībā. Viņi norādīja, ka Latvijai būtu jāatbalsta sarunu uzsākšana ar Turciju, ja tā pilda Kopenhāgenas kritērijus.
Tikšanās laikā pārrunāti arī jautājumi par ES konstitucionālo līgumu, Eiropas Savienības un Krievijas dialogu, kā arī ekonomiskās dimensijas aktivizēšanas iespējas Latvijas ārpolitikā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!