• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apstiprināto Latvijas biškopības attīstības programmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2004., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93489

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu attīstības atzinīgo novērtējumu

Vēl šajā numurā

10.09.2004., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apstiprināto Latvijas biškopības attīstības programmu

Šā gada augusta beigās Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Latvijas biškopības nozares attīstības nacionālo programmu 2004.–2007.gadam. Programma izstrādāta ar mērķi nodrošināt biškopības nozares stabilu attīstību Latvijā, uzlabojot biškopības produkcijas kvalitāti un ražošanas apstākļus, kā arī samazinot postošās bišu slimības varroatozes izplatību dravās.
Programmā biškopju organizācijām paredzēta iespēja izmantot tehnisko palīdzību. Lai uzlabotu medus ražošanas apstākļus un biškopības produkcijas kvalitāti, ražotājiem tiek dota iespēja apmeklēt mācības un seminārus biškopju profesionālai izaugsmei. Paredzēta arī virkne pasākumu, lai biškopji regulāri un laikus saņemtu aktuālu informāciju par varroatozes apkarošanas jaunākajām tehnoloģijām un preparātiem. Savukārt biškopības produkcijas kvalitātes uzlabošanai paredzēts sadarboties ar zinātniskām un starptautiskām organizācijām, kas specializējas biškopības atliekvielu pētījumos.
Programmas īstenošanai Eiropas Komisija apstiprinājusi 162 684 eiro, no tiem 81 342 eiro tiks maksāts no ES finansējuma.
Par programmas realizācijas atbildīgo sabiedrisko organizāciju ar Zemkopības ministrijas rīkojumu noteikta Latvijas Biškopības biedrība.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!