• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zvejos vairāk reņģu un brētliņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2004., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93555

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

14.09.2004., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zvejos vairāk reņģu un brētliņu

ZIVIS.PNG (137163 bytes)
Foto: Ints Kalniņš, A.F.I.

Atļauto brētliņu nozvejas apjomu Baltijas jūrā 2005.gadā plānots palielināt par 30,9%, bet reņģu nozvejas apjomu – par 26%. Par ikgadējā Starptautiskās Baltijas jūras zvejniecības komisijas (IBSFC) sēdē nolemto informējis Latvijas Zivsaimniecības pētniecības institūts. Turklāt IBSFC rekomendāciju izpilde ir obligāta.
Kaut zinātnieki ieteica brētliņu nozvejas kvotu noteikt 614 000 tonnu, brētliņu nozvejas apjomu plānots palielināt līdz 550 000 tonnu. Lielāks atļautais brētliņu zvejas apjoms netika noteikts, pamatojot to ar iespējamu negatīvu ietekmi uz reņģu nozveju.
Noteiktā kvota reņģu zvejai Baltijas jūrā 2005.gadā ir 276 000 tonnu. Nākamajā gadā IBSFC noteikusi citu reņģu zvejas regulēšanas rajonu sadalījumu. Jūra tiks sadalīta četros reņģu zvejas reģionos – Rietumbaltijā, Centrālajā Baltijā, Rīgas jūras līcī un Botnijas līcī. Būtisks kvotas pieaugums ir reņģu zvejai Centrālās Baltijas reģionā, kur Latvijai atvēlēta neliela kvota.
Galvenajā Latvijas reņģu zvejas vietā – Rīgas jūras līcī – reņģu zvejas iespējas nākamgad nedaudz tiks samazinātas, taču tas ir tuvu šogad atļautajam nozvejas apjomam. Šajā reģionā nākamgad drīkstēs nozvejot 38 000 tonnu reņģu.
Atļautais lašu zvejas apjoms Baltijas jūrā nākamgad ir 460 000 zivju, kas ir tikpat, cik atļauts jūrā nozvejot šogad. Nākamgad par pusi samazinātas lašu zvejas iespējas Somu jūras līcī, kur Latvijas zvejnieki nezvejo. Nākamgad plānots arī krasi samazināt atļauto Austrumbaltijas mencu zvejas apjomu Baltijas jūrā.
Eiropas Savienība 24.septembrī Briselē rīkos dalībvalstu sanāksmi, kurā izskatīs IBSFC sesijas lēmumus un izstrādās priekšlikumus nozvejas kvotu apjomam un sadalei, kā arī citiem zvejas regulēšanas un kontroles pasākumiem.
Konkrētas Latvijas 2005.gada nozvejas kvotas būs zināmas tikai pēc ES Ministru padomes šā gada decembra sanāksmes.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!