• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV valsts sekretāra vietnieka vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2004., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93562

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijai

Vēl šajā numurā

14.09.2004., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV valsts sekretāra vietnieka vizīti Latvijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 13.septembrī, Rīgas pilī tikās ar ASV valsts sekretāra vietnieku Ričardu Lī Armitidžu, pārrunājot aktuālos Latvijas un ASV sadarbības jautājumus, abu valstu ieguldījumu NATO, kā arī drošības situāciju pasaulē.

Runājot par tālākām abu valstu sadarbības iecerēm, uzsvērts ciešs ekonomiskais un politiskais dialogs. Valsts prezidente atzīmēja, ka ASV šobrīd ir piektajā vietā investīciju ziņā Latvijā un nesen Rīgā notikušais sieviešu biznesa līderu forums ar ASV un Baltijas reģiona pārstāvniecību ir labs solis ASV investīciju veicināšanā Latvijā.
Prezidente, izmantojot izdevību, pauda atzinību ASV par to atbalstu Latvijai PSRS armijas izvešanā, kas notika tieši pirms desmit gadiem.
Abas puses vienojās par Latvijas un ASV tālāko sadarbību, kas ir pamatota draudzības un partnerības garā. Valsts prezidenta preses dienests

Ārlietu ministrs Artis Pabriks vakar, 13.septembrī, tikās ar ASV Valsts departamenta valsts sekretāra vietnieku Ričardu Lī Armitidžu.
Tikšanās laikā Artis Pabriks apliecināja, ka ASV ir Latvijas stratēģiskā partnere, ar ko Latviju saista īpašas attiecības. Vienlaikus viņš norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta stabilu transatlantisko attiecību stiprināšanā starp Eiropas Savienību un ASV.
Ričards Lī Armitidžs augstu novērtēja abu valstu militāro sadarbību un pateicās par Latvijas karavīru līdzdalību starptautiskajās miera uzturēšanas misijās Irākā un Afganistānā. Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka starptautiskajam terorismam mūsdienās nav robežu. Arī nesenie notikumi Dienvidosetijā Beslamas skolā pierāda, ka cīņā pret terorismu jāiesaistās visai starptautiskajai sabiedrībai.
Sarunā ar ārlietu ministru R.Armitidžs norādīja uz Latvijas līdzšinējiem politiskajiem un ekonomiskajiem sasniegumiem. Viņš atzinīgi novērtēja Latvijas ieguldījumu kaimiņvalstu demokrātijas stiprināšanā un interesējās par pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas projektiem Baltkrievijā, Ukrainā, Moldovā un Gruzijā. Ārlietu ministrijas preses centrs

Ministru prezidents Indulis Emsis šodien, 14.septembrī, tiksies ar ASV valsts sekretāra vietnieku Ričardu Armitidžu, kurš ieradies Rīgā oficiālā vizītē.
Latviju un ASV saista īpašas attiecības, kurās viens no svarīgākajiem elementiem bija ASV valdības īstenotā Baltijas valstu okupācijas neatzīšanas politika.
ASV ir devušas ļoti nozīmīgu politisku, ekonomisku un morālu ieguldījumu Latvijas valstiskās neatkarības nostiprināšanā, valsts aizsardzības spēju attīstībā, demokrātijas nostiprināšanā un saimniecības attīstībā.
Tagad, kad Latvija kļuvusi par pilntiesīgu eiroatlantiskās ģimenes locekli, Latvija vēlas stiprināt gan divpusējās Latvijas – ASV attiecības, gan veicināt Eiropas Savienības un ASV savstarpējo iesaisti. Viens no veidiem, kā stiprināt divpusējo sadarbību, būtu iespēju radīšana Latvijas iedzīvotāju bezvīzu ceļošanai uz ASV.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!