• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2004., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/93567

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kostarikas valdības delegācijas vizīti Latvijā un Kostarikas vēstnieces akreditāciju

Vēl šajā numurā

14.09.2004., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijai

Piektdien, 10.septembrī, Londonā notika Saeimas Eiropas lietu komisijas, Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas, Apvienotās Karalistes parlamenta Visu partiju grupas Kaukāza jautājumā un britu nevalstiskās organizācijas LINKS četrpusēja tikšanās.
Latvijas pusi šajās sarunās pārstāvēja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns.
Tikšanās laikā puses parakstīja Saprašanās memorandu Gruzijas parlamenta integrācijas komisijas darba atbalstam. Tajā atzinīgi novērtēts Gruzijas parlamenta un valdības atbalsts esošo Eiropas Savienības un Gruzijas valdības līgumu īstenošanai un apsveikts Eiropas Padomes lēmums iekļaut Gruziju ES Jauno kaimiņu politikā. Memoranda parakstītāji arī apsveic Latvijas parlamenta gatavību dalīties ar Gruzijas kolēģiem eirointegrācijas pieredzē un zināšanās, kā arī Lielbritānijas parlamenta Visu partiju grupas Kaukāza jautājumā ieinteresētību Gruzijas attīstībā un britu nevalstisko organizāciju LINKS lomu.
O.Kastēns informējis, ka puses vienojušās kopīgi strādāt, atbalstot Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komisijas darbu, kas tai ļautu īstenot uzdevumus sekmīgai Gruzijas valdības un ES līguma realizēšanai. Memoranda parakstītāji arī apņemas izveidot ātrās reaģēšanas komisiju, kas tiktos reizi ceturksnī; pirmajā gadā to vadīs Saeimas Eiropas lietu komisija, pēc tam rotācijas kārtībā to nomainīs citas. Vēl puses vienojās, ka komunikācija ar ES, Eiropas Padomi, Eiropas Komisiju un attiecīgajām dalībvalstīm tiks veidota caur ad hoc komisiju, pastāstīja O.Kastēns.
Par sadarbības memoranda parakstīšanu informēta arī Eiropas Komisija.
Runājot par tikšanās gaitu, O.Kastēns arī uzsvēra, ka Gruzija tuvākajā laikā apzinās tās likumdošanas jomas, kuru sakārtošana būtu visaktuālākā; savukārt Latvija – institūcijas un savas iespējas sniegt konkrētu palīdzību tā īstenošanai. Gruzija arī lūgusi Latvijas atbalstu starptautiskās institūcijās – Eiropas Padomē, NATO u.c. O.Kastēns arī solījis aktualizēt Gruzijas jautājumu ES visdažādākajos līmeņos.
Tagad puses darbosies individuāli, lai nākamajā tikšanās reizē jau pārrunātu konkrētus pirmo darbu rezultātus.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!